Miért ilyen rosszak az idei görögdinnyék?
Figyelt kérdés
Azt mondják, hogy nagyon jó volt az idei termés, de a boltokban csak ilyen apró, nagyon világos és éretlen dinnyéket látok, tele fehér maggal és fehér erekkel, leszedték éretlenül.2015. júl. 21. 15:47
11/25 anonim válasza:
120 ft kilója , és megy lefelé . A csengő hangút érdemes venni , Békésről és Vecsésről jó a termés . A csíkos gömbölyű vált be .
12/25 anonim válasza:
Én 99 ft-ért vettem kilóját az előbb, de nem valami édes.A múltheti jobb volt.
13/25 anonim válasza:
Mi tegnap 95ft/kg áron vettünk egy 10kilós dinnyèt a szegedi auchanban, szèp piros volt a közepe, nem volt benne fehèr rèsz ès az íze is jó volt...
15/25 anonim válasza:
Minden évben lehet jó dinnyét venni, csak érten kell hozzá.
-nézd meg a szárát ne legyen teljesen kiszáradva
-legyen szép egyenletes a felszíne, ami nyomott annak a fele éretlen és kemény
-tapaszd a füledre és ütögess meg többet egymás után, nem elég ha kong lehet hallani ha tele van vízzel és nem üresen kong, inkább döng
Ezek még nem garantálják hogy édes is lesz, de ha minden feltételt megnéztél akkor a legtöbbször szupi.
16/25 anonim válasza:
En pedig alapbol utalom a dinnyet ... nem is tudom, hogy lehet gyumolcsnek nevezni azt a tokot. Disznotapnak valo.
17/25 anonim válasza:
Én még rossz dinnyével nem találkoztam. Itt Egerben piacon 150-ért van, de nálunk a zöldséges üzletben már csak 130 és nagyon finom édesek.
18/25 anonim válasza:
Én idén még csak jó dinnyéket ettem, mézédes, roppanóst. A legjobbakat a tescoból, ezt nem gondoltam volna amúgy. A piacos, zöldségesnél vett dinnyék nem voltak az igaziak a tescoshoz képest, bár itt mindig silányabb a minőség a zöldségesnél, piacon vásárolt dinnyéknél, mint pl ugyanilyen helyeken de dél-Alföldön vásárolt dinnyéknél. Itt az osztrák határ mellett valahogy nem annyira jó mint délebben, az ára meg horror..200 körúl van per kiló. A tescos 99-ert ,,és ezerszer jobb most.
19/25 A kérdező kommentje:
Nem lustaságból akartam boltban venni a dinnyét, hanem azért, mert messze van a piac és már kivagyok a melegtől, tegnap eléggé rosszul voltam és nem tudtam volna odáig elmenni, amúgy ott szoktam vásárolni, ezért akartm a közelben venni, de nem jött össze, pedig jólesett volna a hőségben egy hűtött dinnye.
2015. júl. 22. 07:11
20/25 anonim válasza:
Második vagyok, Szegeden a piacon 110-ért vettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!