Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Tényleg ilyen rosszak a...

Tényleg ilyen rosszak a magyar sörök?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Egy holland kolléga tölt nálam 2 hetet, gondoltam tegnap elmegyünk sörözni és elvittem egy helyre, ahol gondoltam megkóstoltatom vele a magyar söröket. Az első sör egy prémium magyar sör volt (nevet nem mondok), de azt mondta nem ízlik neki, kifejezetten ihatatlannak titulálta. Aztán rendeltünk egy olcsóbb népsört, az sem jött be neki, bár azt mondta az elsőtől jobb. Aztán végül az est további részében egy cseh márkát ittunk,ami nagyon ízlett neki (nekem is). Tényleg ennyire ihatatlanok a magyar sörök, hogy nem szeretik a külföldiek? Lehet mi is csak azért isszuk, mert megszoktuk?

Mi a véleményetek?

2012. júl. 5. 11:07
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
100%
Tényleg ilyen rosszak. Bor szempontjából abszolút nacionalista vagyok, a magyar bor világverő! De sörből már évtizedek óta nem iszom magyart,, legfeljebb akkor, ha 40 napig szomjaztam a sivatagban. Csak cseh, szlovák, ír és német söröket iszom mindig, a többi sajnos erősen rontja az élvezeti értéket.
2012. júl. 5. 11:15
 2/29 anonim ***** válasza:
100%

Igen, elég borzasztóak.

Egy soproni/borsodi nagyon a legalja, savanyú, rossz ízű valamik, de még a drágábbak is csak erős középalsó kategória.

Kicsi a pénz, kicsik az igények, ezt kapjuk.

2012. júl. 5. 11:28
 3/29 anonim ***** válasza:
100%
Az első vagyok... egyszer történt, hogy Sopronban voltunk és gondoltam, a hely szelleme megkívánja, hogy akkor kivételesen igyak egy Sopronit. Wehehehe... Nagycenkig bírtam visszafelé, ott tört rám a fosás, az út szélén nyögve ürítettek ki magamból a cuccot... ((((
2012. júl. 5. 11:31
 4/29 anonim ***** válasza:
100%

Az a durva, hogy sokan meg totál odavannak a soproniért és azt isszák orrba-szájba.

Nem tudom, ha én már sörözök, akkor iszok kettővel kevesebbet, de annak már legyen normális íze...

2012. júl. 5. 11:34
 5/29 anonim ***** válasza:
100%
Annyira ízlés kérdése, párom szereti a Sopronit,Borsodit,Arany Ászokat, apám viszont csak a német söröket. Az ízesítetteket viszont szeretem én is a Borsodit is, Sopronit is.
2012. júl. 5. 11:54
 6/29 anonim válasza:
100%
nem tudom, nekem egyes magyar sörök ízlenek, pl kőbányai, szegedi ászok, arany ászok, más külföldi söröket pl steffl, pilsnert meg én érzek borzasztónak
2012. júl. 5. 12:03
 7/29 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Na de akkor létezik olyan magyar sör, amire büszkék lehetünk?

Mert bármilyen gyümölcsöt, bort szívesen odateszek a kolléga asztalára és azt mondom, na ezt kóstold meg, ilyen finomak a magyar termékek, és eddig minden ízlett neki. De a sörrel nem tudtam lenyűgözni (igen, tudom, nem vagyunk egy sörös nemzet), ti melyik magyar márkával kínálnátok meg?

2012. júl. 5. 12:08
 8/29 anonim ***** válasza:
33%

Az itthon kapható cseh és német sörök magyar gyárakban készülnek, közük nincs az eredeti külföldi variánshoz (kivéve az import söröket, amikből 3 deci 400 ft).

Én az olcsók közül az Arany Ászkot megiszom, középkategóriából a Drehert szeretem. A többit nem preferálom (a Borsodit végképp nem).

2012. júl. 5. 12:12
 9/29 anonim ***** válasza:
100%
Még mindig az első vagyok... azért hozzátenném, hogy kamaszkoromban szinte csak Kőbányai, Balatoni Világos és Kinizsi sör volt kapható, hát azt ittunk... de mit tudtuk akkor, hogy milyen íze van az igazi sörnek!!
2012. júl. 5. 12:16
 10/29 A kérdező kommentje:
Pilsner Urquell-t ittunk, én úgy tudom azt Csehországban palackozzák és onnan importálják, nagyon ízlett a kollégának és nekem is és alig volt drágább , mint a magyar sör.
2012. júl. 5. 12:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!