Tényleg ilyen rosszak a magyar sörök?
Sziasztok!
Egy holland kolléga tölt nálam 2 hetet, gondoltam tegnap elmegyünk sörözni és elvittem egy helyre, ahol gondoltam megkóstoltatom vele a magyar söröket. Az első sör egy prémium magyar sör volt (nevet nem mondok), de azt mondta nem ízlik neki, kifejezetten ihatatlannak titulálta. Aztán rendeltünk egy olcsóbb népsört, az sem jött be neki, bár azt mondta az elsőtől jobb. Aztán végül az est további részében egy cseh márkát ittunk,ami nagyon ízlett neki (nekem is). Tényleg ennyire ihatatlanok a magyar sörök, hogy nem szeretik a külföldiek? Lehet mi is csak azért isszuk, mert megszoktuk?
Mi a véleményetek?
Igen, elég borzasztóak.
Egy soproni/borsodi nagyon a legalja, savanyú, rossz ízű valamik, de még a drágábbak is csak erős középalsó kategória.
Kicsi a pénz, kicsik az igények, ezt kapjuk.
Az a durva, hogy sokan meg totál odavannak a soproniért és azt isszák orrba-szájba.
Nem tudom, ha én már sörözök, akkor iszok kettővel kevesebbet, de annak már legyen normális íze...
Köszönöm a válaszokat!
Na de akkor létezik olyan magyar sör, amire büszkék lehetünk?
Mert bármilyen gyümölcsöt, bort szívesen odateszek a kolléga asztalára és azt mondom, na ezt kóstold meg, ilyen finomak a magyar termékek, és eddig minden ízlett neki. De a sörrel nem tudtam lenyűgözni (igen, tudom, nem vagyunk egy sörös nemzet), ti melyik magyar márkával kínálnátok meg?
Az itthon kapható cseh és német sörök magyar gyárakban készülnek, közük nincs az eredeti külföldi variánshoz (kivéve az import söröket, amikből 3 deci 400 ft).
Én az olcsók közül az Arany Ászkot megiszom, középkategóriából a Drehert szeretem. A többit nem preferálom (a Borsodit végképp nem).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!