Egyre rosszabb a minősége az élelmiszereknek, ételeknek.
Miért, s meddig mehet ez még így tovább?
Figyelt kérdés
Sziasztok! A miérttel úgy-ahogy tisztában is vagyok, hogy az emberi telhetetlenség, profitmaximalizáció, EU stb... Az ami igazán aggaszt, hogy a helyzet egyre rosszabb :( Az éttermek többsége is alapból ZS kategóriás alapanyagokból dolgozik, majd még azt is jól megvágják. Én már jó ideje nem rendelek készételt, mert a gyomrom is kifordul tőlük, de úgy látom, az emberek többsége megelégszik a minőséggel, a munkatársaim is napi szinten tömik magukba a szemetet. Ugyanezt tapasztalom a boltban vásárolt élelmiszerek többségénél is. Számomra egyértelmű a minőségromlás, hiszen jól érezhetően rosszabb az ízük, állaguk (és nem, nem a legolcsóbb termékeket vásárolom) mint évekkel ezelőtt. Igazából a véleményetekre vagyok kíváncsi, hogy szerintetek meddig mehet ez még így tovább, - elvégre is az vagyunk, amit megeszünk - van e esély a helyzet javulására?
2015. júl. 18. 14:41
1/7 anonim válasza:
Helló, azért nálunk van még választási lehetőség , igaz ez is szűkül és az időjárás is bekavar meg más is .
2015. júl. 18. 14:51
2/7 anonim válasza:
Még egy pár fideszes különadó, és igen, még rosszabb is lehet. Ezzel azt hiszem meg is válaszoltam a kérdést...
Ezt félretéve gyümölcsöt, zöldséget a piacról vásárolok, húst nem fogyasztok, tejterméket, tojást, sajtot kisgazdától vagy helyi termelőtől, így nem igazán érzékelem ezt a problémát. És ez sem tart tovább, mint a tescoban menni egy 2 órás kört, de legalább elfogadható minőséget kapok cserébe.
2015. júl. 18. 15:33
3/7 anonim válasza:
Azért, mert azok már a bevándorlók igényeihez készülnek.
Ezt könnyű megérteni és tessék hozzáigazodni.
2015. júl. 18. 19:40
4/7 anonim válasza:
Fogyasztói társadalom. Szokjunk hozzá a szarhoz,mert nincs jobb. Pl. 10 éve nem ittam Nestea-t,és mikor belekortyoltam,rögtön tudtam,hogy édesítőszerrel berhelték meg,mert így olcsóbb. Ettem egy Magnumot,és nagyon silány,viaszos ízhatású bevonót érezeztem. Ezeket még így is megfogják venni,mert ugye a márka...
2015. júl. 18. 21:56
5/7 anonim válasza:
Mindenkinek mas az igenye. Van aki megelegszik a silany minosegu elelmiszerekkel is es akkor a szamlak befizetesere is futja a havi fizetesbol, de olyan is van aki akar masnak a havi fizeteset is elkoltheti egy-egy etkezesre. Nem vagyunk egyformak es ettol szines a vilag.
Borzaszto egyszeru a megoldas: mindenki azt vesz amit akar, vagy amit tud. Ne foglalkozz azzal, hogy masok miket esznek ... ha neked masra van igenyed, akkor vegyel a kedvedre valo dolgokat, de ettol meg ne szold le masok szokasait. Gondolom nem Te vagy Mr.Etalon :)
2015. júl. 19. 06:43
6/7 anonim válasza:
A márkás termékek minősége is csúfosan romlik
2015. júl. 19. 10:19
7/7 A kérdező kommentje:
Kedves #5, a mondandóm mások étkezési szokásairól csupán megállapítás, mindennemű bírálat nélkül. Engem az aggaszt, amit páran meg is írtak, hogy minden termék minősége romlik, viszont az áraik meg pofátlanul növekszik(abszolút nem méretarányosan a jövedelmemmel). Törjön pálcát fölöttem nyugodtan, az Ön dolga, de számomra egyértelmű, hogy valami nagyon nincs rendben!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!