Hova exportal a magyar elelmiszer ipar leginkabb
egyertelmuen felismerheto magyar termeket?
11/15 A kérdező kommentje:
#10 a meglatasoddal egyetertek, en is nagybirtok rendszer parti vagyok, mert igen ugytud exportkepes lenni a szantofoldi agazat. De szerintem pont ez a resze a magyar agrariumnak pont nyereseges! A makoi hagymat meg eleg ha elfogyasztjuk itthon nyersen, csak az importot mellozuk, max fokhagyma kremkent exportaljuk! A franciakrol, azert nehezen hiszem, el, hogy ne tudak, ujra meghonositattni a csigat, egy akkora orszagban! Van igazsag abban, amit mondasz, de ez a TSZ dolog, nmem fekszik szerintem sokmindenkinek, inkabb kozponti begyujto silok, raktarak kellenenek, hogy gazdasagosan lehessen begyujteni, szallitani az arut! Mondjuk, ami engem meg zavar, hogy igyis sok foldet latok, parlagon, megmuveletlenul! Ezt a csak mg vegzettseggel lehet venni foldet sem ertem 1 ha felett. De majd az ido eldonti. Te amugy gazdalkodo vagy?
A TSZ pontosan az amit leírtál: "központi gyűjtő silók".
A makói hagyma manapság halódik, de mivel GLOBÁLIS PIAC, így ha olcsón importálunk és drágán expotálunk AKÁRMIT, akkor az lesz.
A fene tudja miért nem honostíják a franciák ismét a csigát, talán azért mert nem lehet iparilag termeszteni, hanem vadon kell összeszedni.
Mindössze annyit tanítottak róla hogy ez a helyzet áll fenn.
Gazdálkodó nem vagyok, csak (sajnos) agrágmérök. Bár tanultam volna mást, akkor nem csak arra használhatnám a diplomám hogy ide válaszolgassak.
A földvásárláról nem vagyok tájékozott, arról nem nyilatkoznék.
2015. jún. 23. 21:50
13/15 A kérdező kommentje:
Agrarmernokkent nem tudtal elhelyeszkedni? H h? Nagyobb gazddasagok nem alkalmaznak? Vagy valamilyen nemesito, kutato intezet? A hatvani boschba szereintem felvesznek, mert mernok vagy, kicsit atkepeznek, es kesz! Vagy ha jol beszeled a nemet vagy angol nyelvet (szakmait) akkor arra probalkozni! Vagy csak trogerolni kijonni angliaba, mint ahogy en csinalom mar 5 eve:D, nekem tanitoi es nevelestudomanyi diplomam van :D most csinalom itt a busz jogsit, na ha arra osszetudsz otthon egy C+E jogst, azzal mar lehet jo penzt keresni! Pedig az agrariumba van penz! Csak sok kell az indulashoz. Az egyetemen arutozsderol nem tanultatok veletlenul?
Nincs pénz még vidékre se leköltözni, és errefelé nem divat támogatni a költözést se előleggel, se szállással.
Németül meg nem tudok.
A kuttatóintézetekbe (a nemesítők mind ilyenek) csak ismerettségi alapon (értsd: ha a tanárod az egyetemen kedvelt, tudástól, teljesítménytől függetlenül) lehet bekerülni, gazdaságba csak családi alapon (ezér tis lehetséges olyan helyzet hogy növénygéntechnológia szakirányon végzett kecsketenyésztőként helyezkedik el).
Ja, és errefelé a géntech szakirány - hiába képeznek rá évi 45 szakembert 3 intézményben - két év börtönnel súlytandó, mert M.o. GMO-mentes terület - amiről persze csak 4. évben szóltak... Azaz egy évvel szakosodás után.
Nem mintha választhattam volna mit tanulok, mert szülők mondták meg mit tanuljak, másik választásom azonnal az utca volt.
2015. jún. 23. 22:42
15/15 A kérdező kommentje:
Merre fele laksz? Most vegeztel? Mik a tervek? Nem vilagvege munkanelkuliseg! Csak ne legyel elcsuggedve! Tanulj nyelveket! Infrmatikat! Legrosszabb esetben unalmas oraidban fekvotamaszozz ( ne tud meg itt Londonban is milyen konnyu helyzetben van az aki romma van gyurva meg angol sem kell! Kiallitjak az irodahaz bejarataohoz, es aki nem mutatja fel a belepteto kartyat, nem engedi be 10 font per oraiert! Nem rossz szerintem! A GMO nem rossz irany ha azon vegeztel, akkor csak kulfold! Egy dolog, ami a legfontosabb! Az EUROPASS oklevelkisoro bizonyitvanyt kerd ki az egyetemrol! Minel elobb! De ha gondolod en raerek feltudlak hoivni a magyar szamodon ( a vezetekes a legolcsobb!) itt UKben gmo szakirannyal szeritem jol tudnal keresni!
Kapcsolódó kérdések: