Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Hova exportal a magyar elelmis...

Hova exportal a magyar elelmiszer ipar leginkabb egyertelmuen felismerheto magyar termeket?

Figyelt kérdés
Valaki irta, hogy pl a balatoni sullot, exportaljuk, de hova? En akarhanyszor nezem az elelmiszerek szarmazasi orszagat sohasem lattam a made in Hun feliratot! Akkor megis hova megy pl a magyar mez, a hal, a vadhus.. Ok allitolag az oroszokhoz sok ment anno, de most ban van.

2015. jún. 23. 18:14
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:

Szerintem a magyar volumennek megfeleloen megtalalhatoak vagyunk a vilag nagy reszen, de mivel nincsenek mar nagy allami cegek, ezert a kulkereskedelem inkabb a magenszektor sikeressegen mulik.

Elelmiszerben: szalami, palinka/unicum, libamaj, szarvasgomba, tokaji, mangalica ...

2015. jún. 23. 18:49
 2/15 A kérdező kommentje:
En pl Londonban lakom, a tokaji ok, az van mindenhol, whole food market, selfridges... De, szalamit, vagy palinkat, de meg libamajat sem lattam sehol, pedig sokszor direkt elmegyek a harrodsba vagy hasonlo helyekre magyar termekeket keresni. Tudod milyen libamajat szoktam latni, ok olcsobb boltokban.? Lengyelt. Ja es tenyleg pick stick salami par helyen!
2015. jún. 23. 18:59
 3/15 anonim ***** válasza:
Kérdező, ismerősöm is Londonban lakik, állítólag nem messze tőlük van egy magyar bolt és egy csomó magyar terméket, még Túró Rudit is lehet kapni :-)
2015. jún. 23. 19:59
 4/15 A kérdező kommentje:
Ooo krumpli:D magyarboltba szoktam en is jarni? O melyikbe jar a paprikastore-ba? Vagy foodex-be? Szemben a roman boltban is vannak magyar termekek, turo rudi is pl. En ha elmegyek a magyarboltba akkor finomabb falatokert megyek, mangalica szalonna, szurkemarhakolbasz, jo borok,... En a nagy elelmiszerlancokra gondoltam, hogy magyar termek, (igy magyar munkahelzek jojjenek letre otthon!) keruljon UK osszes tesco polcara mondjuk!
2015. jún. 23. 20:08
 5/15 anonim ***** válasza:
A magyar elelmiszeripari export tulnyomo resze az EUba megy.
2015. jún. 23. 20:10
 6/15 A kérdező kommentje:
Koszonjuk 5os
2015. jún. 23. 20:13
 7/15 anonim ***** válasza:

Komoly mennyiséget sehova, mert nincs cég ami bírná a szállítási költségeket (kisgazdálkodóknak esélyük nincs még belföldön sem szállítani ugyebár).

Az olaszok szoktak évente körbemenni birkáért, nyúlért (csökkenő mennyiségben); a franciák veszik az éticsigát; az osztrákokhoz és közvetlen egyéb országokba megy valamennyi ömlesztett export, de amúgy ne csodálkozzál.

2015. jún. 23. 20:19
 8/15 anonim ***** válasza:
Sajnos nem tudom, melyik magyar boltba ját és most nem is tudom megkérdezni tőle, mert most épp Szegeden van :D
2015. jún. 23. 20:21
 9/15 A kérdező kommentje:
Nem ertem, miert ne csodalkozzak? Ezt kifejthetned! Miert az olaszok, pl leszoktak a birkarol vagy a nyulrol? Vagy akkora a nepessegcsokkenes, hogy kevesebb import kell? Franciaba, hogy eri meg elvinni a csigat? Na annak nagy szallitasi koltsege lehet, mennyi ott a magar eticsiga kiloja?
2015. jún. 23. 20:24
 10/15 anonim ***** válasza:

kérdező #9

Mint mondtam: szállítási költségek.

A raktározás, szállítás, nyilvántartás, megfelelő mennyiségek összehordása kistermelőktől olyan pluszköltséget jelent, ami miatt ésszerűtlen megvásárolni tőlük amit termelnek.

Tekintve hogy GLOBÁLIS PIACRÓL válogathat az elosztó (igem, megéri neki Kínából hozni a fokhagymát ahelyett hogy Makóról szállítana Agyarországra), az előállítási költség, a megbízható termelési mennyiség, az egyenletes minőség miatt egyszerűen nincs min csodálkozni hogy nincs kedvük innen vásárolni.

Amikor 1,500 ha (ezerötszáz hektár) a minimálisan gazdaságos termelőterület szántóföldi gazdaságra, ott nem fognak 1-2-5 ha-os kistermelő gazdaságosan termelni, nem fog tőle venni senki semmit.

Megjegyzem több évtizede mostmár (20-30 éve) megmondták mit kéne ahhoz tenni ennek az országnak (bárhogy is hívják éppen) hogy mezőgazdaságilag számítson: a megyerendszer helyett 3 mezőgazdasági régió tudna maradni. És minimum visszaállítani a TSZ-rendszert (még jobb áttérni a nagygazdálkodásra).

-

A franciák azért innen rendelik a csigát, mert a saját országukban az összeset felzabálták. Szó szerint úgy jártak mint a Húsvét-szigetekiek, akik kivágták az utolsó szál fát is,aztán csodálkoztak.

-

Az olaszoknak azért nem kell az importbárány/nyúl innen, mert macerás mint mondtam. Máshonnan egyszerűbben tudják megoldani (és valemennyire sikerült bővíteniük a saját gazdaságukat is a téren, meg enyhült a vallási hevület is).

2015. jún. 23. 21:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!