Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Szénhidráttartalom vagy...

Szénhidráttartalom vagy cukortartalom?

Figyelt kérdés
Adott egy bizonyos termék 100 grammjában 66 gramm szénhidrát, amiből cukor 22,8 gramm. Akkor mi a maradék 43,2 gramm? A szénhidráttartalom vagy a cukortartalom a mérvadó?

2015. jún. 10. 15:43
 1/5 anonim ***** válasza:
Mihez képest?
2015. jún. 10. 15:52
 2/5 anonim ***** válasza:
Miben mervado?
2015. jún. 10. 15:57
 3/5 anonim ***** válasza:
A maradek az egyeb szenhidrat, nem cukor.
2015. jún. 10. 15:57
 4/5 A kérdező kommentje:
Konkrétabban, azt hallottam, hogy már nem a kalóriákat kell nézni az élelmiszereken, hanem a szénhidráttartalmat és/vagy cukortartalmat. Egészségesebben szeretnék táplálkozni, ezért nem tudtam, hogy elég akkor csak a cukortartalmat figyelembe venni (mert azt mondják, hogy a cukor a bűnös), vagy kompletten a szénhidráttartalmat.
2015. jún. 10. 21:10
 5/5 anonim ***** válasza:

Én szénhidrátszegény étrenden vagyok (ez esik jól), én a nettó szénhidráttartalmat nézem (s egy csomó dolgot még, inkább eszem epret, mint glutént). De a kalória is számít, természetesen, csak azt alapesetben elintézi az éhség :)

A keményítő is szénhidrát, összetett cukor, többnyire ez a "nem cukor" a termékekben... A rost is szénhidrát, de azt errefelé nem számolják bele a feltüntetett szénhidrátba, úgy tudom, az amerikaiak kicsit bele is kavarodnak, mert náluk nem úgy van.

2015. jún. 10. 21:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!