Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Mi teszi egészségtelenné a...

Mi teszi egészségtelenné a pizzát?

Figyelt kérdés

Üdv!


Ma rendeltem pizzát magamnak, és szórakoztató műsor híján csak elmélkedni tudtam evés közben :)


Megfogalmazódott bennem egy olyan kérdés, hogy mi teszi a pizzát valójában egészségtelenné? Sonkás gombásat ettem, véleményem szerint egyik összetevőjére sem lehet azt mondani, hogy egészségtelen, mégis a gyerekek azt tanulják a szüleiktől.


Tud valaki értelmes magyarázatot adni nekem?



2015. jún. 8. 13:57
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
78%
ha hagyományos pizzáról beszélünk, amiben nincs semmi extra adalékanyag, akkor a fehér liszt az, ami egészségtelennek számít az összetevők közül
2015. jún. 8. 14:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/17 anonim ***** válasza:
51%
Hát én még nem hallottam róla, hogy egészségtelen lenne. Ami jól van elkészítve, természetes alap anyagokból, szintetikus szerek nélkül, az nem lehet egészségtelen. A pizzát is el lehet egészségesen is készíteni, amikor ált. sulis voltam ott is csináltak, nagyon finom volt és kapós.
2015. jún. 8. 14:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/17 anonim ***** válasza:
73%
Sok benne a szenhidrat, az meg nem jo.
2015. jún. 8. 14:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/17 anonim ***** válasza:
70%
A glutén a lisztben.
2015. jún. 8. 14:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/17 anonim ***** válasza:
62%

Átkozottul zsíros a tápanyagok arányában.


Amúgy egészséges az. A fehérj, liszt, glutén, szénhidrát mind egészséges, nélkülözhetetlen tápanyagok többek között.

2015. jún. 8. 14:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/17 anonim ***** válasza:
41%

kedves 5., attól függ, kinek...

ne érts félre, nem beszólásnak szánom, de pl. egy inzulin rezisztenciás nem ehet akármikor és akármilyen szénhidrátot

persze, kell a szervezetnek, de nem töménytelen mennyiségben

ha most valaki napi szinten megeszik 10 pizzát az nem egészséges, de ha mondjuk hetente eszik x darabot, az még mindig jobb, és persze az sem mindegy, milyen lisztből készül

2015. jún. 8. 14:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/17 anonim ***** válasza:
77%
A szenhidrat onmagaban nem karos, a sok szenhidrat ami karos. A pizza tulnyomo reszben szenhidratbol all. Ennyi.
2015. jún. 8. 14:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/17 anonim ***** válasza:
57%

#6

Egyéni Szociális Problémákkal általánöos szinten nem foglalkozunk.


Van akinek a napfény halálos. Akkor azt mondjuk hogy mindenki éljen töksötétben? Micsoda marhaság lenne?

2015. jún. 8. 14:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/17 anonim ***** válasza:
42%
Azért, mert kitalálták, hogy nem egészséges. Ma divat a fehérlisztet egészségtelennek mondani, holott az elődeink azon éltek.. A korpás liszt azért egészséges, mert a malomipar kitalálta. Nekik a korpát is el kell adni, másképp a kutya sem venné meg.
2015. jún. 8. 15:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/17 anonim ***** válasza:
90%
Nekem pl. inzulin rezisztenciám van, magamnak sütöm a pizzát durum lisztből. Persze nem mindegy, hogy szalámi van rajta zsíros sajttal vagy cukkini és fehér sajt. Nem is az, hogy egészségtelen, hanem magas a kalória tartalma.
2015. jún. 8. 15:01
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!