Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Tojás meddig tartható hűtőszek...

Tojás meddig tartható hűtőszekrényben?

Figyelt kérdés
Legalább 2 hete vannak a hütőben, de picit fura szagúk van ha közel hajolok hozzá. Nem mertem megsütni, most azon gondolkodom kidobom őket (6db). Mennyi ideig bírják hűtőben?
2015. máj. 29. 22:09
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Ha már fura szaguk van, akkor én nem fogyasztanám el.

Ha bolti tojás, akkor írja rajta a szavatosságát.

2015. máj. 29. 22:16
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Ha frissen teszed a hűtőbe, minimum három hétig, de még tovább is. Ha bolti, akkor sajnos bizonytalan. Rajta van a szavatossága, de ha büdösnek találod, dobd ki.
2015. máj. 29. 22:18
 3/9 A kérdező kommentje:
ez vidéki termelői tojás ezen nincsen semmi nyomtatás
2015. máj. 29. 22:21
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Ha rossz a tojás, akkor a sárgája nem válik el a fehérjétől, és büdös is. Ha elválik, akkor még felhasználhatod nyugodtan. Csak egyenként üsd fel őket.
2015. máj. 29. 22:28
 5/9 A kérdező kommentje:

köszi az infot!

megfogtm őket de az ujjamnak is lett egy fura szaga pedig kezet mostam..

2015. máj. 29. 22:31
 6/9 anonim ***** válasza:
95%

Nálam hűtés nélkül is elállt már 100 napig is.

Ha romlott, akkor méterekről bűzlik, a sárgája fekete, és rögtön tudni fogod miután feltörted.

Ha kicsit kiszáradt az állásban attól még jó,szóval ha tojásnak néz ki, és nem egetverően bűzlik, akkor nincs semmi baja, fogyasztható.

2015. máj. 29. 22:42
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Elvileg 1-2 hónapig eláll a kamrában is, hűtés nélkül.

De ha gyanús, akkor inkább dobd ki. Annyit nem ér, hogy rosszul legyél tőle.

2015. máj. 29. 23:10
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Vannak módszerek a frissesség megállapítására... Nekem sosem kellett használnom mást, mint az érzékszerveimet.

A tojások elég nehezen romlanak meg, legalábbis amit mi veszünk. Sose tesszük őket hűtőbe (be se férnének), sok hétig tuti elállnak, utána mindenképp elfogynak.

Úgy tudom, az őszi tojások hónapokig is elállnak, muszáj is, mert télen kevésbé szeretnek tojni a tyúkok. Legalábbis anyám ezt mesélte a házi tojástermelésről s a házaknál is kevés tojást kapunk télen, csak az elállást nem teszteljük nagyon, megesszük őket :)

Ha tényleg gyanúsak, akkor én kidobnám őket.

2015. máj. 29. 23:16
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Elöször törd fel a tojasokat (külön-külön, egyenként). Ha romlott, az igen erösen büdös, nem lehet nem észrevenni. Amíg nem büdös, addig meg fözve/sütve fogyasztható.

A tojást eleve nem KELL hütöben tárolni, de hüvös helyen hónapokig eláll.

2015. máj. 30. 09:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!