Miért van a mozzarella sajt olyan lötyiben? És ha kiveszem belőle, de mégsem eszem meg, akkor meddig és milyen módon tartható el anélkül?
Figyelt kérdés
2015. jan. 17. 11:49
1/4 anonim válasza:
Nyilván tapasztalod, hogy a mozzarella nem éppen egy száraz, kemény sajt. Hogy megtartsa a nedvességét, ezért kell a "lötyi". Egyébként hűtőben tárolva, lefedve fogyasztható 2-3 napig.
2/4 anonim válasza:
A lötyi egyszerű sós víz, azért kell, hogy ne száradjon ki a sajt (a fetát is sólében tárolják). Ha nem tudod sehova betámasztani a hűtőben a bontott zacskót, akkor öntsd át az egészet egy befőttesüvegbe, mert nem lesz túl finom szárazon a mozzarella.
3/4 anonim válasza:
Egyszer amikor nekem megmaradt a mozzarella, kevertem egy kis enyhén sós vizet, és abban tároltem el a hűtőben. Semmi baja nem lett, nem lett rossz íze sem. :)
4/4 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat!
2015. jan. 21. 16:14
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!