Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » A só hogy tud megromlani,...

A só hogy tud megromlani, hiszen a sóbányákban évtizedekig ott van és úgy csomagolják?

Figyelt kérdés
Az egyik dobozon láttam, hogy 2017-ig jó a szavatossága. De akkor amit most kibányásznak, azzal mi van?

2015. máj. 29. 15:25
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem tud megromlani, max befülled, vizesedik.
2015. máj. 29. 15:27
 2/11 anonim válasza:
51%
Pont azert ,mert csomagolva van
2015. máj. 29. 15:42
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Sehogyan sem tud megromlani, de élelmiszerekre KÖTELEZÖ valamilyen szavatossági idöt irni.
2015. máj. 29. 15:48
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
A bányákban olyan körülmények között van hogy friss marad. Csomagolva nem annyira. Komoly baja nem lesz amúgy, meg nem túl életszerű hogy több mint két évig ne használd el. A palackozott víz is meg tud poshadni.
2015. máj. 29. 15:49
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Amikor kicsi voltam, akkor még azt írták a zacskóra, hogy minőségét korlátlan ideig megőrzi :)

Szerintem azért lehet így ráírva, mert mostanában nagyon tutira mennek a szavatossági időknél. Vagy még az lehet, hogy nem a só megy tönkre, hanem a doboz. Vannak ilyen lebomló műanyagok, amik x év után elkezdenek szétesni, és nem árt, ha előtte felhasználod, ami benne van :)

2015. máj. 29. 16:07
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
A zacskós asztali sóra most is az van írva,hogy korlátlan ideig őrzi meg a minőségét.Egyetértek az előttem válaszolóval,nyilván a csomagolás,a doboz miatt van ennyi ideig a szavatossági ideje.
2015. máj. 29. 16:16
 7/11 A kérdező kommentje:
Nagyon köszi a válaszokat! Mindenkit felpontoztam!
2015. máj. 29. 16:35
 8/11 Joci_27 ***** válasza:
85%
A só emberemlékezet óta a legjobb tartósítószer, hogy tudna megromlani?
2015. máj. 29. 17:25
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Ez a szavatosság nem megromlásra utal, hanem a minőségének az elvesztésére, amibe, gondolom, azt is beleértik, hogy esetleg becsomósodik. Ezek a sótelepek évmilliókkal ezelőtt rakódtak le az ősi tengerek alján, úgyhogy biztos lehetsz benne, hogy megromlani nem fog soha.
2015. máj. 29. 17:31
 10/11 anonim ***** válasza:
58%
# 8 Úgy, hogy festékes vegyszeres papírdobozban árulják, amiben pár év után lezajlanak bizonyos folyamatok.
2015. máj. 29. 18:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!