Milyen frissítő, álmosodás elleni ételeket, italokat tudtok?
Persze csokiról, kávéról én is tudok, de egyik se a kedvencem.
Tehát valamilyen olyan ételt v. italt keresek amitől frissebb leszek és nem leszek ennyire álmos. Ma este megyek valahova és elég fáradt vagyok, de jó lenne, ha addigra jó nem lennék ilyen fáradt.
Köszi előre is
Olyan ételt kellene keresned, aminek alacsony a zsírtartalma (mert attól elnehezülsz), és inkább szénhidrátban gazdag. Pl. banán, zabkása, tejberizs.
Nem tudom, én nagyon ritkán eszek bármiféle édességet, és emiatt ha mégis több szénhidrátot eszek, engem nagyon durván felpörget. Sajnos a legtöbb ember már totál inzulin-rezisztens a rengeteg cukortól. - ok ez nem ide vágott teljesen.
Amúgy az almának is van egy élénkítő hatása, illetve ha pl a héját vízbe áztatod, (akár még egy kis zöld teával keverve) és azt megiszod, az is segíthet.
A fekete tea jó ötlet, ez hosszabbtávon hat mint a kávé, de nem olyan hirtelen a hatása. Persze szálas fekete teára gondolok, a filteres utánzatoktól semmit nem fogsz érezni.
Ami még segíthet, azok magas B-vitamin illetve vastartalmú ételek, pl. tojás, spenót, sajt, tejtermékek, tengeri halak, kagylók. És ahogy írták, zsírszegény ételek, mert a zsíros ételektől elnehezülsz, illetve nagyon sokáig tart az emésztésük. De ugyanez igaz a magas szénhidráttartalmú ételekre is, tehát inkább könnyedebb ételekben gondolkozz.
Emberfüggő is ez. A kávé engem nem élénkít, a csoki sem, a sok szénhidrát lenyom, a zsír energiát ad ugyan s könnyed érzést a szénhidrát nélkül, de az élénkség más. Ahhoz leginkább citrusféléket használok, tipikusan limonádét, persze cukor nélkül.
(Az energiaital és a kóla is élénkít, de azok csak akkor jöhetnek számításba, ha választhatok: azok vagy elalszom motoron az autópályán, ami nem lenne gond, ha nem én vezetném... De inkább nem motorozom autópályán, a legtöbb dögunalmas.)
Friss gyömbér, egy fél hüvelykujjnyi. Nyersen egy falat keserű minőségi csokival, vagy esetleg mézzel.
teának is finom, mézzel, citrommal, de úgy már nem élénkít annyira, mint nyersen fogyasztva.
kellemesen csípős, ami csökkenti az álmosságot,lustálkodási vágyat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!