Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Kb 60 kilós embernek elég kb...

Proasd123 kérdése:

Kb 60 kilós embernek elég kb 8 tojás napont ha edz, a fehérje bevitele elég lesz?

Figyelt kérdés

2015. ápr. 8. 15:34
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Jó, lehet valakinek a jércetojás a normális, nekem természetesen nem az. Évtizedek óta eszem tojást és elég sok tyúkot láttam személyesen. 40g-os tojást csak akkor látok, ha tényleg az egész fiatal tyúkocska első tojásairól van szó. Most nekem egy kicsit kicsi, "normál" tojások vannak itthon, lemértem az egyiket, 53g a héja nélkül. Lehet, hogy boltban XL-es, de én háztól veszem és azok változóak, de itt szoktak kezdődni, az igazán nagyok pedig majdnem 70 grammosak héj nélkül.

De ezen nem kell vitázni, térjünk át más mértékegységre. Kérdező, fél kiló tojással már tuti nem aggódnék, de ha más fehérjeforrásaid is vannak, kevesebb is elég lehet. Igazából elég kevés konkrétum szerepelt a kérdésben s annyi tényező van :) S annyi vélemény. Egyesek szerint nekem nem lenne szabad 40g fehérje fölött enni, mások szerint 130 alatt... Egyikkel sem értek egyet. De az emberek sem egyformák. Ha nem fejlődsz, emelheted a fehérjét, vagy a szénhidrátot, vagy a zsírt (van étrend, ahol azt kell), vagy a terhelést :) Összetett dolgok ezek.

2015. ápr. 20. 12:22
 12/13 anonim ***** válasza:

Az unalom érdekes kérdés. Tökmindegy, mi mit bírunk, ha a kérdező NEM akar csirkét enni, mert elege van belőle. Speciel velem minden vasárnap csirkét etettek gyerekkoromban, évekre vega lettem, de ma is nagy ívben kerülöm a csirkét, de a sovány húsokat is. Sok áldozatra kész vagyok táplálkozás terén, a gyakori húsevés nem tartozik közéjük... Havi 1-2-szer lazac épp elég, sajna olyankor mindig túlmegyek a felső fehérjelimitemen, de nem vészesen.

Vannak más lehetőségek, még a vegánok is megoldják, nehogy már olyan nehéz legyen. Persze a hús viszonylag értelmes étel (a forrása azért nem mindegy, ezért nem írom egyértelműen jónak) és tényleg fehérjedús, node kellő mennyiségű tojással ugyanez a helyzet s nem tartom rossznak a sajtot sem, kiegészítésnek pedig az olajos magvakat és a zöldségeket. Aki nem akar sok zsírt enni, annak kicsit nehezebb, persze, ahogy a feleslegesen sok fehérjebevitel is necces lehet már, bár ezt sosem értettem. Az ember kalóriaigénye elég magas, a fehérje ennek töredéke, simán össze lehet hozni, ha az ember figyel arra, hogy miben miből mennyi van.

2015. ápr. 20. 12:33
 13/13 A kérdező kommentje:
kösz fiúk ment a zöld.:D érdekes dolgok ezek amugy.. mikor látom a 120 kg os gyereket és szinte semmit se eszik én meg zabálok egésznap és 70 kg vagyok..-,-''
2015. ápr. 29. 12:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!