Kb 60 kilós embernek elég kb 8 tojás napont ha edz, a fehérje bevitele elég lesz?
Annyiban igaz, hogy ha eddig csak chipset zabáltál és holnaptól napi 8 tojást kezdessz el enni, akkor ez a hirtelen ugrás, hogy a szinte nulla g fehérjés kajálás után fejest ugrassz a dologba, okozhat intoleranciát.
Azonban egy rendszeresen sportoló embernél, főleg aki tömeget szeretne növelni gyorsan felborulnak az átlag emberre írt dogmák.
Általánosságban elfogadott, hogy egy tömeget növelni kívánó felnőtt férfinak 2 g fehérjét kell bevinni testsúlykilogrammonként. Neked ez alapján 120-at, de legalábv 100-at be kell vinned. 8 tojás az csak kb 40 g. Kérdésedre a válasoz: nem elég! Ráadásul ez csak a fehérje, a szénhidrátról egy szó sem esett, pedig anélkül egy kg nem fog rádjönni.
Én reggelente fehérje shaket iszok zabpehellyel, aztán napi 50-75 dkg csirkemellfilé 300-400 g rizzsel, zöldséggel, lefekvés előtt pedig 25 dkg zsírszegény túró. Íg vagyok szárazon 92 kg az 190es magasságomhoz. Nekem a további fejlődéshez többet kellene már ennem.
Neked elég lenne reggelente 1 adag fehérje (20g fehérje) shake mondjuk 100g zabpehellyel, egy 40 dkg csirkemellfilé (90 g fehérje) és lefekvés előtt 10 dkg túró (15 g fehérje). Ha ezt összeadod már 125 g-nál jársz. Rizsből neked is mehet legalább 300 g (szárazon kell mérni, főzés után ez egy kb 1 kg-os mennyiség) és ne feledkezz meg a vitaminokról sem. A fehérje shake edzés után is mehet, de utána tömegnövelőt is ihatsz. Tudom ez amit leírtam nem olcsó, de ez egy ilyen sport. Persze heti 3-4 kemény edzés a kaja mellé, akkor rendben leszel.
8 tojás a kalóriabázis szerint 56g, de ezek elég kicsi tojások, speciel én ritkán találkozom olyan picivel... Az enyémekből ez majdnem 70g. S ez csak a tojás... Az ember többnyire eszik más fehérjét is (én a tojáson kívül leginkább növényit, ami rosszabbul szívódik fel, de azért az is számít és utánanéztem az aminosavaknak, változatosan azokkal sem lehet gondom).
Nekem a 65-66 kilómhoz (de ebben van zsír is jócskán) olyan 90g a megfelelő mennyiségű fehérje, ha sokat mozgok, az étrendemhez tartozó kalkulátorok alapján. Egyesek szerint persze 40g alatt kéne ennem (ebben nem hiszek), mások szerint viszont sokkal többet (ebben sem, sokan erősen túlzásba viszik a fehérjebevitelt, ami nem jó). Sokaktól olvastam már, hogy kilónként 1g-mal is fejlődnek, persze ez emberfüggő s nyilván azért nem mindegy, milyen fehérje, mit eszik még, hogyan edz, nyilván kismillió faktor van.
No, ezért írtam korábban azt, hogy becslésem alapján valószínűleg elég ennyi tojás.
A 04-16 20:13-as bődületes nagy baromságot írt. 8 normális méretű tojás 70 g fehérje? Egy normál tojásban 5,4 g fehérje van, és a legtöbb bolti ennél még kisebb is. 70 g fehérjéhez közel 13 db-ot kellene enned. De keress rá: tojás kalóriatáblázat, első találat a google-n.
Én írtam a hosszút korábban. Tudom, hogy mindennap csirkét enni unalmas, de sajnos ez van, valamit valamiért. Amiket felsoroltál azt testépítői körökben szemét kajának hívják. A reggeli joghurt péksüti kombó az tömegelés szempontjából semmit nem ér. Joghurt az csak cukor meg szinte semennyi fehérje, a péksüti meg gyors felszívódású szénhidrát. Finom, de semmire nem mész vele. A valami főtt étel már rosszul kezdődik, mert ha a mama épp milánóit csinált, akkor 5dkg darált húst ettél tésztával ebédre, ami szintén nem jó.
Amúgy jól látod, nem mindegy milyen hús: csirke, pulyka, marha, hal. Azért eszik mindenki csirkét, mert egységnyi tömegben abban van a legtöbb fehérje, azaz abból a legkönnyebb bevinni a napi adagot.
Évek óta megeszem naponta a minimális 0,5-0,7 kg közti csirkemennyiségem, semmivel sem unalmasabb mint mindennap szendvicset meg péksütit enni. Sok zöldség és vitamin mellé termézsetesen, és makk egészséges is leszel. Olyan kollégáim szokták kérdezni, hogy nem unom-e, akik szendvicsen, lángoson, meg mirelit szarokon élnek nap mint nap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!