Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Miért nem esszük meg a zöldség...

Miért nem esszük meg a zöldségek héját?

Figyelt kérdés

Több kiló zöldség héjat dobunk a kukába hetente arra gondoltam nem e lehetne belőle valami finomságot csinálni?

Anyám a kutyának zöldséglevest főz a héjakból azt látom de nem e lehetne emberi fogyasztásra alkalmas ételt készíteni mondjuk krumpli héjból?

Egy mesében hallottam ilyent hogy hagymahéjleves!

Ezeknek mi a receptjük?

Köszönöm szépen :)



2015. márc. 25. 08:32
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Van hèjábam sült krumpli... vastagon hámozva meg ültethető isa hèja.

A legtöbb esetben azèrt nem esszük mert nem túl nagy èlmèny, kemèny rossz ìzű stb. Deha nagyon akarod egyed...

2015. márc. 25. 08:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:

Edd meg a héját is, nagyon finom a héjában sült burgonya és a fűszeres sült krumpli is, ha jól lesikálod a krumpli, négyfelé vágod, befűszerezed és tepsiben megsütöd.

Komposztnak is használják, disznóknak is adják sokan.

2015. márc. 25. 08:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:

Hagymahéjlevesről még nem hallottam, viszont hagymateáról igen!


A szebb vöröshagyma héjakat tedd el (mi egy jól zárható befőttesüvegben tartjuk őket); egy teához elég belőlük pár darab. Undisnak hangzik, tudom, de eddig még a legfinnyásabb gyerek is megitta nálunk, sőt, még ízlett is nekik.

Annyi a titok, hogy karamellizálj egy kis cukrot, öntsd fel vízzel, és dobd bele a hagymahéjakat. Összeforralod, és kész is a tea! Köhögésre valóságos csodaszer - nekünk gyakran adta anyukánk, mikor betegek voltunk.

2015. márc. 25. 09:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
Bármi megehető, ha meg lehet tisztítani a talaj- és vegyszermaradványoktól. Sajnos permetezéskor használt vegyszermaradványok nehezen eltávolíthatók, ezért szokás a héjat eldobni. Esetenként a héjban lehetek olyan természetes anyagok is, amelyek nem kedvezőek étkezésnél, pl. a banánhéjban az oxalát.
2015. márc. 25. 09:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
Én nem szoktam meghámozni a zöldségeket.
2015. márc. 25. 21:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 A kérdező kommentje:
kössz
2015. márc. 26. 13:22
 7/8 anonim ***** válasza:

nem minden növénynek minden része ehető!

a zöld krumplihéj kifejezetten mérgező.


A hagyma tea köhögésre nagyon jó, több száz éves recept.

Viszont nagyon rossz a zíze melegen, én csak hűtve, rahedli citromlével tudtam meginni. Csak akülső, nem földes, tiszta, vörös leveleit kell főzni.


Festésre is jó.

Pl tojásra leveleket kötni (neylonharisnyát szorosan ráfeszíteni) és

2015. márc. 26. 18:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:
harisnyát ráfeszíteni, és hagymalében pácolni, zsírral lekenni, szép barnás lesz, ahol ppedig a levél fedte, ott fehér.
2015. márc. 26. 18:05
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!