Túladagolt só esetén minden egyes porcikáját hasznosítja a szervezet vagy lerakódik szervezetünkben? Túlzott fogyasztása miatt betegségek/maradandó károk vannak-e?
rövid távon érzékelhető hatása, hogy többet mutat a mérleg, mert megkötöd a vizet ha túlsózol... de 1-2 nap után kimegy amúgy az így keletkezett felesleg.
a túlzásba vitt sózásról azt mondják, emeli a vérnyomást - de nekem a fiatalkori 110-70 még így negyven felé is 120-80 csak, pedig én igencsak sózok (mások szerint, szerintem úgy a finom a kaja, ha nem sótlan) :)
amúgy nem mindig ok nélkül sózza az ember az ételt, vagy kívánja a sósat. ha nem rendszeresen több a soknál, hanem, mondjuk épp egyik nap kívántad és ettél belőle többet, az nemhogy nem baj, de még jó is, mert lehet, pont a hiányt pótoltad.
hosszú távon nem jó. amúgy a sózás SZOKÁS és nem egyéb. egyszerűen csökkenteni kell a só mennyiségét, inkább fűszereket használni (a petrezselyem, bors az ételben elég karakteres, simán kiüti a sótlan érzetet) és egy idő után megszokod.
a szervezetben inkább felhalmozódnak a dolgok, mintsem hogy "lerakódjanak" - pl. felhalmozódik a zsír, a méreganyagok, visszatartják a szövetek a folyadékot - de mindent ki lehet pucolni a szervezetből - diétával, masszázzsal, életmóddal
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!