Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Meddig áll el a tojás hűtés...

Meddig áll el a tojás hűtés nélkül? Kb 20°C-os szobában?

Figyelt kérdés
Elromlott a hűtő és a komolyabb holmikat át tudtam tenni másikba...de egy-két dolog ami tudom hogy nem romlandó nem fér át...de a tojás tudom hogy az lehet, mennyi idő után "zápul" meg?? 12 órát kibír hűtés nélkül?? csak mert addigra lesz új hűtőnk kb...

2015. márc. 20. 11:02
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

12 órát egészen biztosan kibír, ne aggódj!

Ha belegondolsz, sem a boltokban, sem a piacon nem hűtőpultból árulják őket.

Persze, miután megvettem és megmostam őket, én is a hűtőben tartom, de előfrdul, hogy egy-két napig is a spájzban vár a sorsára. És soha nincs semmi bajuk.

Ha mégis, akkor az már eleve romlott volt.

2015. márc. 20. 11:11
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
A kezem ügyében lévő tojást 2 napja vettem. A boltban nem hűtik. A minőségmegőrzési ideje 3 hét múlva jár le. A piacon sincs hűtő. Tehát a tojás hűtése egy felesleges elővigyázatosság.
2015. márc. 20. 11:17
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Csirkéink vannak, és sok a tojásunk. A kamrában tartjuk a tojásokat, ott nyáron 20 fok körül van. 3 hétig biztos hogy eláll, lehet, hogy még tovább is, csak addigra megesszük őket:)
2015. márc. 20. 11:21
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Egy hónap általában, csak ne süsse a nap direktben.
2015. márc. 20. 11:22
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
hetekig.
2015. márc. 20. 11:22
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

A kistermelők sem csak a előző napi termést viszik a piacra, hanem gyűjtik napokig, és azt árulják.

Hűvös helyen tartják, de nem hűtőben.

A te tojásod sem fog megzápulni :D

2015. márc. 20. 17:33
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Ha vízzel nem érintkezett, akkor hetekig.
2015. márc. 20. 22:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!