Csak mi készijuk egy itthon?
amikor mi itthon sütünk pizzát akkor általában nem paradicsomos alap szoszt rakunk rá hanem bolognaist
mármint olyan porbol készíjük amiből a bolognai tésztát szokták! Van más is így ezzel?
Nem, mert vega vagyok és a bolognaiban elvileg van darált hús. De nyugodtan csinálhatjátok, egyes éttermekben is van bolognai alappal készülő pizza.
Amúgy szerintem az tök vicces, hogy a családi pizzákra milyen hagyományok alakultak ki. Nálunk otthon anyu vastag, alul ropogós, belül puha kelt tésztát sütött, erre kerül paradicsomszósz, reszelt sajt, főtt tojás karikák, paradicsom, paprika, kolbász, néha szalonna is. (Akkor még ettem húst.) Anyóséknál nagyon hasonló tésztával, de házi paradicsomos-padlizsános lecsóalappal készül, kicsit kevesebb sajttal. :)
Bolognai szósz, vagy Bolognai tészta?
Bolognai tésztát kell a Pizza tésztéra rakni?
Milyen az a por amiböl tészta készül?
Az magyarul nem liszt?
Igy világos!
Az a módszer ahohyan te készited, olyan mint a "kettöt egy csapásra". A Bolognaiban már benne a paradicsom, ami a feltét egy részével megy a tésztára. Majd arra a többi feltét.
Biztos, hogy igy is finom! Bármikor megenném.
A hazi pizza kb ugy mukodik, h azt raksz ra, amit akarsz/eszedbe jut.
Es nem porbol keszitem a bolognait, igy a pizzat sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!