Összeállítottam az étkezési piramisomat mit gondoltok róla?
1.hús amin látszik,hogy egy állatnak a testrésze.(csirkecomb,oldalas,stb)
2.hús amin nem látszik,hogy állatnak a testrésze(csirkemell,fasírt,hús pörköltek,szalonna,kolbász,szalámi,virsli,sonka,stb)
3.állati eredetü ételek feldolgozatlanul(tojás,tej)pl.rántotta,tükörtojás,tej,kakaó,
4.állati eredetü ételek feldolgozva(tojást tejet tartalmazó ételek:túró,sajt,tejföl,és minden ami tartalmazza ezeket pl sütiben tojás,tej).
5.bolti gyorsfagyasztott mirelit ételek vagy bolti mesterséges színezéket,tartósítószert tartalmazó ételek,bolti péksütemények kenyerek,zöldség,gyümölcs,olcsóbb alap élelmiszerek+azok a bolti élelmiszerek amik alap hozzávalókból otthon is elkészíthetõek
6.intenzíven olajos/zsíros/cukros ételek(sültkrumpli,gulyásleves,sok cukrot tartalmazó desszertek)
7.gomba,hal,tofu,fõtt/sütött zöldségek,minden bolti hozzávaló szénhidrát,cukor,só,fehérje forrás ami az 5-ös pontnak is megfelel,tészta,rizs,cukor,só,vaj,tejtermékek,tojás+mindenféle hozzávalók
8.nyers zöldségek/gyümölcsök,házi teljes kiörlésü kenyér,barna cukor,xilit,méz,tengeri só,luxus hozzávalók közvetlenül a származási helyükrõl(pl. olívabogyó-olaszország,sajt-hollandia,zöldségek-magyarország,hal-tenger/óceán stb..szóval közvetlenül a termelõtõl való beszerzés).
9.ez alatt már fényevõnek kéne lenni...
Igen, én is úgy gondolom.
Pont ezért szeretem látni, hogy miből van.
Egy csirkecombot nem tudnak "gyártani".
Pulykamellfilé szeletet igen.
Az egyik a legtermészetesebb, ellenőrizhető alapanyag, a másik egy ipari hulladék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!