Atszirk kérdése:
Először kérdezek itt. Hát gyakorló háziasszony vagyok, de most tanácstalan vagyok. Ma összeállítottam egy könnyű palacsintatésztát és a megmosott tojásról belecsöppent a tésztába a víz. Szerintetek gondolnom kéne a szallmonellára?
Figyelt kérdés
2012. júl. 24. 17:24
1/6 anonim válasza:
Megsütöd, tehát mindegy. Gondolod, mikor kiöntöd a tojásból a cuccot, nem ér hozzá a héjához egyáltalán?
2/6 anonim válasza:
Egy csöpp mosóvíz, nem hiszem hogy szalmonellát okozna!
Amúgy a palacsintát megsütöd, tehát mindenképp a kórokozók a sülés során elpusztulnak.
(Ha viszont úgy érzed, hogy ez téged tudatilag zavar, akkor öntsd ki, kavarj újat, mert biztos, hogy nem ennél belőle jóízűt)
3/6 anonim válasza:
Én biztonsági okokból először egy pohárba ütöm a tojást, aztán a liszthez.így nem érhet meglepetés, mint anno, amikor egy kiló darálthúst kellett kidomnom egy buggyant tojás miatt.
a kérdésre: szerintem semmi bajotok nem lesz tőle, ahogy írták hőre elpusztulnak a kórokozók. nem minden tojáshéj szalmonellás szerintem.
4/6 anonim válasza:
Itt még csak nem is a tojásról van szó!
A tojás héjára lecsöppent mosóvízről!!!!
6/6 anonim válasza:
Ráadásul ha bolti tojásod volt, akkor szinte teljesen megnyugodhatsz. (De amúgy is szerintem.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!