Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » 900ft-ból nem jönne ki egy...

900ft-ból nem jönne ki egy palacsinta adagra való ugye?

Figyelt kérdés
semmi sincs hozzá olaj se töltelék se meg ilyen rázóka se szóval hülye kérdés..de azért aki tud az válaszolhat,hogy mennyi lóvét szerezzek még. kakaós,diós,lekváros,cukros fahélyasakat szeretem de tökmindegy,mert 3K alatt nem úszom meg,mert rázókát is szeretnék hozzá venni szóval a kérdésem inkább az,hogy mit vegyek 900ft-ból amit meg tudnék fõzni magamnak?(egy teflon edényben:))
2015. febr. 10. 19:21
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Mi az a rázóka???

1 liter tej kb 200-250 Ft

tojást darabra tudsz venni zöldségboltban, 2 db elég. kb 60-70 Ft

liszt 1 kg nem is tudom 200-300Ft kb

cukor csak van otthon, meg egy csipet só, ugye?

A tészta meg is van. Kb 600-700Ft-ból.

Egy őrölt fahéj -én ma bontottam új csomagot, 60Ft van ráírva.

2015. febr. 10. 19:34
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

A zsiradékot nem vettem figyelembe, bocsi. Talán húzósan, de egy olcsóbb olaj belefér. Fahéjasat még tudsz csinálni.

Esetleg tudsz csalni, és a tészta is finomabb lesz, ha fél liter tejet, és fél liter szénsavas ásványvizet használsz.

2015. febr. 10. 19:36
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Az olajat helyettesitheted vajjal vagy sutomargarinnal adott esetben.

De en azt mondom, ha mar csinalsz palit, akkor add meg a modjat es vedd meg hozza amit tenyleg szeretnel.

Otletek mostanra: roszti (edesen vagy sosan), grizgomboc lekvarral vagy porcukorral, serpenyos fokhagymas piritos, fahejas french toast, bundaskenyer.

2015. febr. 10. 20:55
 4/10 A kérdező kommentje:
a rázóka amibe az alapanyagokat bele kell nteni majd rácsavarni a tetejét és összerázni...
2015. febr. 10. 22:04
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Miért nem kavarod ki fakanállal? Egyszerűbb, és ingyen van :)
2015. febr. 10. 23:07
 6/10 A kérdező kommentje:
azért mert ezt simára kell csinálni és robotgéppel a legjobb de fakanállal nemhinném hogy jólenne
2015. febr. 11. 06:05
 7/10 zolidobos ***** válasza:
100%
Nagyanyám is robotgéppel, meg "rázókával" csinálta...Nyolcunknak..
2015. febr. 11. 07:24
 8/10 anonim ***** válasza:
54%

én a mai napig (50 éve) fakanállal csinálom a palacsintát - eddig nem is gondoltam, hoyg van, akinek "rázóka" kell hozzá.

Szóval böven lehet anélkül is.

A 900 Ft meg szerintem elég, kell egy-két tojás (kb 50-60 ft), meg max negyed kiló liszt (1 kg kb 100 ft) hozzá. A fahéj (nem LY, hanem pontos J!!!) sem vagyon (150 ft-ból tudsz venni egy csomaggal és az utána sokáig elég), egy kg cukor kb 200 ft - ez eddig még benn van majdnem 600 Ft-ban.

2015. febr. 11. 11:33
 9/10 anonim ***** válasza:
Na, rázókára azt hittem, h valami tubusos öntet, csoki pl. Palacsinta tésztát simán ki tudod keverni fakanállal, esetleg sima, kézi habverővel.
2015. febr. 11. 12:19
 10/10 anonim ***** válasza:
A fakanalas kikeverésnek az a titka, hogy lassan kell adagolni a tejet, és kavarni, mint az állat :)). Mindig így csinálom, még sosem volt csomós....
2015. febr. 11. 13:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!