Hűtőbe kell-e rakni a következőket: lekváros sütik pl
Sacher-torta, palacsinta, ketchup? Ti behűtitek?
Megromlanak ha nem?
Figyelt kérdés
2014. szept. 27. 21:37
1/10 anonim válasza:
A palacsintatésztát berakom, persze. A kisült azt sem éri meg, hogy kihűljön... Ez a sütikre is áll, bár szerintem azok elállnak egy ideig. Ketchupot nem eszem, a házit valószínűleg beraknám, ahogy a bontott/frissen készített mustár is ott van.
2014. szept. 27. 21:41
Hasznos számodra ez a válasz?
2/10 anonim válasza:
Amikor a boltban leveszed a polcrol még zárva van. Odahaza ugyan olyan hömérsékleten tárolod mit a boltnan volt, amig zárva van. Ha felnyitod a hütöbe rakod.
A hütöszekrény hömérséklete 4-8°C fok, a baktériumok valahol 15-20°C fölött ébredeznek.
Visszont a hütöben sem marad meg semmi heteket, hónapokat.
2014. szept. 27. 21:56
Hasznos számodra ez a válasz?
3/10 anonim válasza:
Én ezek közül mindent a hűtőben tartok. A ketchupot lehet szobahőmérsékleten tartani, amíg ki nem bontod.
2014. szept. 27. 21:56
Hasznos számodra ez a válasz?
4/10 anonim válasza:
Ha csak egy-két napig áll, akkor nem muszáj hűtőben tartani az olyan sütiket, amik csak tésztából, lekvárból és csokiból állnak, maximum akkor, ha annyira meleg van, hogy megolvad a csoki. A palacsinta sem fog megromlani másnapig ha nincs hűtőben. A ketchup is eláll felbontatlanul, de ha már felbontottad, inkább tedd hűtőbe.
2014. szept. 27. 22:12
Hasznos számodra ez a válasz?
5/10 anonim válasza:
Palacsintát igen.
Ketchupot felbontás után a hűtőben tartom
Sacher-tortát most nem tenném be, mert a lakásban sincs meleg, de egyébként igen.
2014. szept. 27. 22:22
Hasznos számodra ez a válasz?
6/10 anonim válasza:
A gyerekeim rendszeresen elöl hagyják a ketchupot, én megőrülök tőle, de nem romlik meg :).
2014. szept. 27. 23:46
Hasznos számodra ez a válasz?
7/10 anonim válasza:
Lekváros sütit hűteni kell, palacsintát lehet, de nem muszáj, ketchupot felbontás után nem árt, de nem romlik meg, ha kinn marad.
2014. szept. 28. 02:31
Hasznos számodra ez a válasz?
8/10 anonim válasza:
A lekváros sütit nem kell -ezek többnyire linzerek, benedvesednenek a hűtőben- a Sacher-torta sem, mert azon meg kifehéredik a csoki.ma palacsintát be szoktam tenni, a ketchupot is. A ketchupon rajta van, hogy felbontás utan hűtő, a palacsinta meg -nálunk- tejjel es tojással keszul, azert teszem be.
2014. szept. 28. 07:10
Hasznos számodra ez a válasz?
9/10 anonim válasza:
Tortákat, palacsintát hűtőbe teszem, ha aznap nem esszük meg,ketchupot felbontás után szintén hűtőben tartom.
2014. szept. 28. 08:01
Hasznos számodra ez a válasz?
10/10 anonim válasza:
Bolti kecsapot sosem hűtöm le. Az a minimális idő, amíg a levegővel érintkezik, nem elég ahhoz, hogy baktérium tenyészet alakuljon ki benne a sok tartósítószer mellett.
A tortát, piskótákat, palacsintát berakom, mert abban sok a tojás. A palacsintánál az is számít, hogy a hűtőben kevésbé szárad ki. Magát a palacsinta tésztát hűtőben tárolom.
Egy almás pitét, vagy egy rácsos sütit nem rakok hűtőbe. Többnyire ezek 2-3 napot kibírnak hűtés nélkül és addig elfogynak. Sajnos 5-6 nap után meg tud penészedni, ezért ha tudom, hogy 3 napnál tovább meg fog maradni, lehűtöm - úgy többet kibír.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!