Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Minek van most szezonja?...

Minek van most szezonja? Milyen zöldséget/gyümölsöt mikor vegyek és mikor ne?

Figyelt kérdés
Köszönöm!

2015. febr. 3. 16:23
 1/8 anonim ***** válasza:

Hát akkor vedd őket, amikor olcsók. Általában akkor van szezon, amikor olcsók. Tehát most a narancs mandarin eléggé megy pl.

De nem teljesen jön át a kérdés. Szerintem vedd azt, amire szükséged van!

2015. febr. 3. 17:21
 2/8 anonim ***** válasza:

Az biztos, hogy a paprikának, paradicsomnak, uborkának, most nincs szezonja.

Cseresznye, meggy, barack, sincs, ami van az mind import.

Venni bárkimor vehetsz bármit, akár szezonja van, akár nincs, ha meg tudod fizetni.

2015. febr. 3. 17:31
 3/8 anonim ***** válasza:

Röviden: [link]

Kicsit hosszabban: [link]

2015. febr. 3. 17:45
 4/8 anonim ***** válasza:

A déligyümölcsöknek van most szezonja, pl. banán, narancs, mandarin.

Zöldségek közül a különböző káposzták, cékla amelyek olcsóbbak. Paradicsomot, paprikát lehetőleg ne most vegyél, hiszen kétszer-háromszor annyiba kerülnek mint később.

2015. febr. 3. 19:47
 5/8 anonim ***** válasza:

Gyümölcsök közül még a felsoroltakon kívül a kiwi, grapefruit és a klementin.

Zöldségek közül olcsó még a lila hagyma, káposzta, kígyó uborka.

2015. febr. 3. 21:01
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Én kizárnám az import árut is (nagy ritkán eszünk egy kis banánt). Annyi mindennek van most is szezonja, (pontosabban fogalmazva: már megérett, de hűvös pincében hónapokig eltartható) ami helyben termett.

zöldségek:

sárgarépa, petrezselyem, pasztinák, karalábé, káposzta (vörös, fehér, kel), cékla, feketeretek, hagyma (vörös, lila, sonka, fok....) sütőtök, krumpli, édesburgonya, csicsóka, szemesbab sárgaborsó, lencse, gombafélék ....

gyümölcsök: alma, körte, naspolya, birs

magvak: dió, mogyoró, mák, napraforgó, pattogtatni való kukorica (én legutóbb csövesen vettem a piacon), gesztenye

A fűszernövényeket is megemlítem, hiszen az egész évben termeszthető bent a házban: bazsalikom, oregánó, menta, citromfű, snidling, rozmaring, kakukkfű, metélőpetrezselyem....

2015. febr. 4. 09:29
 7/8 anonim ***** válasza:

Még sok a sütőtök, gomba mindenkor, feketeretek, fehér sörretek, póréhagyma, cékla, káposztafélék, különösen a savanyúkáposzta.

Krumplik, hagymák sokféle fajtában, sokféle felhasználási lehetőséggel.

Brokkoli is elfogadható áron kapható, és nagyon egészséges.

gyümölcsök közül a citrusfélék szezonja van, a narancstól a pomelóig nagyon sokféle.Kivit is ilyenkor érdemes enni, rendkívül gazdag c vitaminforrás.

vannak egzotikumok is, pl sárkánygyümölcs, karambola, de nagyon drágák, és nem érik meg az árukat.

Az aszalt gyümölcsök is nagyon értékesek, érdemes fogyasztani a szilvát, barackot, áfonyát.

A mandula, dió, mogyoró is nagyon hasznunkra válik, és most télvíz idején meg pláne.

Ja a friss gyömbért ki ne felejtsem, mert aranyat ér naponta egy kb 2 -3 centis darabka akár nyersen, akár mézzel-citrommal keverve teának elkészítve.

csipkebogyó, hársfatea, és még hosszan sorolhatnám a tél örömeit :)

2015. febr. 4. 11:34
 8/8 A kérdező kommentje:
Azért kérdeztem, mert pl. a mostani paprika, paradicsom még nem látott földet, szivacsban vannak és ott fut alattuk az a tápoldat... tehát nem csak hogy nem egészséges, de egészségtelen és én egészségesen akarok élni!
2015. febr. 4. 13:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!