Vásárolt zöldséget fagyasztani?
Tökéletes módszer a fagyasztás. ha jó áron van zöldségféle és is sokat fagyasztok, és még csak nem is blansírozom, csak tisztán, konyhakészre vágva teszem a zacskóba.
Most is vettem pl olcsón a egy baromi nagy zellert, félméteres zöldjével. egynapig egy nagy vödörben áztattama zöldjét, mert homokos volt, állandóan cseréltem a vizet, végül folyóvízzel szépen lemostam. kiakasztottam lecsurogni, majd 12 csomag házicérnával átkötött zellerzöldem lett, amiket duplán befóliáztam, és egy zacskóban várja a fagyóban a téli babgulyásokat.
a zellert magát is felaprítottam és zacskóban lefagyasztottam. abból csak le kell törni egy levesbe valót.
fehérgyökeret még nem veszek, mert a tescóban 1000 ft kilója. majd piacon keresek olcsóbbat.
ezek csak példák, de mindent a világon fagyasztok, ami megéri, és mi szeretjük.Szerencsére van mélyhűtőkapacításom bőven, szóval ez nem gond.
ja még vettem tegnap a piacon 200 ft-os termelői paradicsomot is. szép érettek voltak, de nem lötyék.
engedett a fickó válogatni szép kis közepes formásakat, azokat tálcán lefagyasztottam, majd két zacskóba elhelyeztem és majd télen jók lesznek pörköltbe, levesbe.
a héten talán paprika szeletek is sorra kerülnek.
Azt ajánlom, bátran vásárolj olcsó, de minőségi zöldséget, és nyugodtan használd ki a fagyasztás lehetőségét.
Persze vedd meg, pucold meg, karikára szelve kavard öössze a répát gyökeret és zacsizd be! Amikor majd szükséged lesz rá, annyit törsz le belőle, amennyi éppen akkor kell, a többi mehet vissza a fagyóba!
Valamennyit darabolj úgy is, mint a húslevesbe, bablevesbe szoktuk hosszába és ne karikára, legyen olyan is! Amit ősszel elrakok, az nálam kitart kb. április vége, május közepéig, tökéletes! Petrezselymet szedd csokorba, mosd meg. Azt folpackba csomagolom kis takaros csokrot, a két végét visszahajtva. Fagyosan tudod majd szépen apróra szelni, amikor kell, annyit, amennyi kell. A többi mehet majd vissza dideregni!
Személy szerint az elmúlt néhány évben télire már a zöldségfélékkel pakolom meg a fagyasztómat. Már benne van a borsó, zöldbab, karaláb, karfiol, tökfélék reszelve, és panírozva.
Zöldpaprikát karikára szelem és majd ha dömping lesz, jöhet a répa-gyökér, petrezselyem.
Persze ezekkel tele lesz a fagyasztóm, ezért húsokat már nagyobb mennyiséget addig, míg ezekből nem fogy valamennyi, nehezen tudok spájzolni. Nem baj, a húsok ára nem emelkedik olyan drasztikusan decemberről januárra, mint pl. a zöldségfélék. Megéri bajlódni vele!
3-as vagyok!
Mindig csak fagyasztott állapotban rakom a forrásban levő vízbe, levesbe (vagy felmelegített zsírba/olajba) a fagyóból kiszedett cuccokat, ekkor megtartják roppanó állagukat. Ha először megvárom, míg kienged, akkor az egész lötye lesz, és ízre, állagra élvezhetetlenné válik.
Nagyon köszönöm a terjedelmes válaszokat! Borsót mi is raktunk már el, a többiről nem nagyon volt fogalmam, lehet-e bajom belőle. A fagyasztott állapotban való felhasználást pedig megjegyzem, köszi, hogy értesítettél, #3. :)
Megy mindenkinek a zöld kéz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!