Adry16 kérdése:
BARF, hogyan mikor mennyit? A csirkehúst mindig le kell fagyasztani? A zöldséget-gyümölcsöt meg kell hámozni? Mikor látszik j változás? Miben vehető észre?
Figyelt kérdés
21kg os 7 hónapos dobermann.2013. ápr. 8. 11:06
1/5 anonim válasza:
Szia. A kutyád testsúlyának 2%-át kell adnod neki, tehát kb. 400 grammot. Ajánlatos két felé szedni az adagot és reggel este etetni.Ennek majdnem 3/4-e legyen a hús, 1/4-e a rizs és zöldség, gyümölcs. A csirkehúst ugyanúgy le kell fagyasztani,mintha te ennéd, mert hamar megromlik. Én úgy szoktam, hogy annyi husit veszek neki amennyi befér a fagyasztóba és este kiveszem a következő napi adagot, reggelre kienged, aztán még lemosom forró vízzel és mehet is neki :) Zöldséget, gyümölcsöt is úgy adok neki, mintha én enném. Tehát a répát pl megpucolom, de a gyümölcsöket nem hámozom meg. Nyilván ha kiwit adsz neki azt azért hámozd meg :D Reszelve add ezeket a kutyusnak, mert úgy jobban tudja hasznosítani. A kutya gyomra nem képes lebontani a zöldség, gyümölcs sejtfalát és ha egyben vagy nagy darabokban adod neki akkor csak átmegy rajta és semmit nem értél vele. Pár nap után már látszik a változás. Sokkal energikusabb lett a kutyám, még fényesebb és puhább lett a szőre mint előtte, elmúlt a szájszaga is :)
2/5 anonim válasza:
Az enyéim majdnem olyan piciket kakilnak, mint egy macska, a szőrük gyönyörű fényes, és a kutyám, akit egy évig semmilyen táppal nem tudtam felhizlalni, szépen kigömbölyödött.
3/5 anonim válasza:
A mennyiség a kutyád testsúlyának 2-4%-a attól függ milyen a kondíciója. Mi ezenbelül 60% színhúst/nyesedéket 30% csontoshúst és 10 %zöldséget adunk. Semmiféle gabonát nem kap a kutya. Ezek mellé kiegészítőként lazacolaj, immunovet és zöldkagyló kivonatot adunk. Heti egy nap amikor nem kap húst, helyette tojás, túró, kaukázusi kefír és méz a menü. Kb 3 hét alatt volt a változás szemmel látható, a kutya végre hízott és az izmai szépen kiteltek. Most sem kövér, de rengeteget mozog, edz és nagyon energikus és erős. Nekünk ez sokkal jobban bejött, mint bármelyik táp.
4/5 anonim válasza:
Ez komoly? Ilyen kevés kell nekik?
Nekem 3-4 kilós a kutyám, ezek szerint neki kéne egy nap 40g husi, meg egy fél alma??? És ezt h osszam el két részre? Az egész nem lehet több mint egy bagolyköpet.
Most nagyon meglepődtem. Mennyi 40g csirkemell pl? Három vékony csík?
Mert ennyi erővel, amibe a minőségi táp kerül bélszínnel etethetném a kutyát, és ha ez igaz, és jól számoltam, biz isten barfolni fogok- na nem bélszínnel :)
Előre is köszönöm ha valaki nekem is válaszol. Bocsi kérdező, hogy beledumáltam, csak engem is érdekel
5/5 anonim válasza:
igen stimmel a mennyiség, ilyen kicsi kutyát tényleg bélszínen is tarthatnál :) [link] itt olvasgassatok és kérdezni is lehet.
Csirkét 1 hétig kell minimum fagyasztani, nem kell hámozni de turmixolni igen
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!