SOS! Lehet bajunk a felvágottól? Többi lent.
Figyelt kérdés
Pénteken vettünk a boltban felvágottat, amiből ma adtam a kisfiamnak vacsorára. Az előbb én is ettem belőle, akkor vettem észre, hogy kicsit savanykás a szaga. Lehet, hogy romlott volt? A kisfiam három szeletet evett belőle. Most mi lesz? Nagyon félek, hogy bajt okoztam neki. :((2015. febr. 2. 20:05
1/8 anonim válasza:
Savanykás szag nem jellemzö a romlott felvágottnál. (Kivéve ha ecetes lemosással probálták eltüntetni a rossz szagot!) Esetleg azt is elárulnád, hogy miféle felvágott volt? Milyen üzletben vetted, milyen csomagolásu?
2/8 A kérdező kommentje:
Persze. Valami sonka volt, és a helyi boltban vettem belőle 20 dekát még pénteken. Tehát nem csomagolt áruról van szó. De tényleg nagyon félek, hogy valami baj lesz. Vagy lehet, hogy ezekben már annyi tartósítószer van, hogy nem lesz gond?
2015. febr. 2. 20:26
3/8 anonim válasza:
Mégis mi baj lenne?? 3 szelet felvágottól akkor se lesz baja senkinek, ha teljesen romlott volt. Ne legyünk már ennyire higéniahuszárok, mert pont abba fogtok belehalni.
4/8 A kérdező kommentje:
Remélem, hogy igazad van! Csak nem tudom, hogy egy kisgyereknek mennyire terheli meg egy ilyen eset a szervezetét! De legyen igazad!!!
2015. febr. 2. 20:47
5/8 anonim válasza:
A gyereknek inkább a benne levő nátrium-nitrit terheli meg a szervezetét, fokozott bevitel mellett vérképzési zavarokhoz vezet. Lehetőleg mellőzd a felvágottakat az étkezésből.
6/8 anonim válasza:
Ha fáj a hasa, az attól lesz. Amúgy ezen kívül valószínűleg semmi baja sem lesz.
7/8 anonim válasza:
Ha romlott volt, fosni fog. Ebbe még mások sem haltak bele.
8/8 anonim válasza:
5-ösnek igaza van! Alapból kerülni kéne a felvágottakat, de gyereknek meg abszolút egészségtelen. Ha romlott volt ha nem.
Ha aggódsz a fehérjebevitel miatt adj neki olyan tejtermékeket, mint a túró, joghurt. Hüvelyes termésekben, mint a bab, sárgaborsó, csicseriborsó szintén rengeteg a fehérje.
De a tartósítószeres, jódozott sóval kezelt, fene tudja mivel dúsított, gyanús felvágottból nem sok haszna lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!