Disznóvágás vidéken megéri?
Nemrég egy party-n beszélgettem egy idősebb párral. Hogy ők minden decemberben vidékre mennek malacvágásra. Mivel csak fél malacot vesznek mindig várni kell mire találnak valakit akik szintén fél disznóra vágynak csak. (fagyasztó kapacitás miatt)
Nos azt mondta még így is hogy kocsikáznak 260km oda vissza így is megéri + nem utolsó hogy tudják mit esznek mi kerül a hurkába stb
Volt hogy ott aludtak mert ők is dolgoznak vele és elfáradtak no meg vidéki házi főzésű pálinka is itatja magát.
Azt kérdezném hogy mennyire éri ez meg ? És hogyan hol lehet megtalálni ki mikor csinál malacvágást hogy lehet elérni a disznótor szervezőt.
Neten nem találtam mert ez bűncselekmény állítólag. (fekete vágás)
És ige,n nem tudom ki volt az az idős pár egy céges buli volt 200 alkalmazott + kb 300 családtag.
Egész biztos megéri, mert olcsóbb, és jobb minöségü a hús.
De azért azt ugye tudod, hogy a malac nem ugyanaz, mint a disznó, és a malacvágás - habár ilyen kifejezés nem létezik - egész más lenne, mint a disznóvágás.
Gazdaságossági szempontból, ha a minőséget figyelmen kívül hagyjuk is(??) ha összeveted a vett egész vagy fél disznóból magad előállított termék bekerülési árát a hasonló mennyiségű készen vett áru értékével, minden befektetett forint, kettőt ér.
Faluhelyen még találni olyan BÖLLÉRT (a hentes az más) aki teljes felszereléssel rendelkezik, és hozzáértően, főleg józanul látja el a feladatát. Sajnos egyre ritkább, a mi generációnk lassan kiöregszik a dologból, a fiatalokat meg nemigen érdekli a dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!