Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Milyen jó minőségű virslik...

Milyen jó minőségű virslik vannak?

Figyelt kérdés
Melyik márkájúak a finomak,jók és nincsenek tele szójával?
2014. dec. 28. 21:27
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
72%
Regnum frankfurti
2014. dec. 28. 23:12
 12/18 anonim ***** válasza:
64%
A Regnum frankfurti virsli hústartalma 66%, emészthető műbélben. A maradék 34% mi lehet szerinted?
2014. dec. 28. 23:39
 13/18 anonim ***** válasza:

@23:09

A nátrium-glutamáthoz különböző mellékhatásokat tulajdonítanak (hogy ez hiteles-e, azt nem tudom), viszont a nitrit az köztudottan mérgező hatású - pl. a nitrites víz hosszú távon egészségkárosító, csecsemőknél akár fulladásos halált is okozhat. Emellett a vegyszerek szintetizálásánál nagyon gyakran maradnak káros melléktermékek, amik kis mennyiségben bele kerülnek az ételekbe - bár ennél a kettőnél szerintem ez nem annyira jellemző. Emellett a csomagolt hústermékek eléggé meg tudják dobni a napi só bevitelünket, ami hosszabb távon nem egészséges.

2014. dec. 28. 23:46
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

@23:39

Többnyire víz és térkitöltő (szója, aprólék).:)

Jobb nem tudni, hogy mit darálnak a virslikbe, párizsikba bele pluszban.

2014. dec. 28. 23:48
 15/18 anonim ***** válasza:

"A nátrium-glutamáthoz különböző mellékhatásokat tulajdonítanak (hogy ez hiteles-e, azt nem tudom)"

Akkor most tudatom veled, hogy nem hiteles, ez egy régi, félreértésen alapuló városi legenda, ami benne maradt a köztudatban.

A nátrium glutamát ugyanolyan ízfokozó, mint a nátrium klorid - vagyis a sima konyhasó.

(Vagy ha már itt tartunk, akkor a gagyi só, amit direkt szennyeznek kálium kloriddal, ami szintén városi legendák alapján, mérgezőbb, mint akármilyen nátrium glutamát.

Mindegyik teltebbé teszi az ételek ízét, csak mindegyik másképp.

Ennyit tudnak. Se többet, se kevesebbet.

A nitritekkel egyet értek.

Viszont azt meg nagyon nehéz kikerülni.

2014. dec. 29. 05:50
 16/18 anonim ***** válasza:
Bécsit vagy frankfurtit szoktam venni, néha csomagolt füstlit. Ezek ízlenek, szerintem elég jó a minőségük.
2014. dec. 29. 18:42
 17/18 anonim ***** válasza:

Nátrium glutamát:

-neurotoxikus:

[link]

-vese-és májkárosító

[link]

-közvetetten elhízást is okoz:

[link]

2014. dec. 29. 18:51
 18/18 anonim válasza:
Én ma vettem a kisebbik fiamnak Kométa virslit, mert tejallergiás, és még sosem evett virslit, 11 hónapos. Ez szójamentes, laktózmentes, tejfehérjementes, gluténmentes. Az ízéről még nem tudok nyilatkozni, majd holnap próbáljuk ki.
2014. dec. 30. 20:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!