Csirkemájat sütöttem. Az alábbiakban bővebben kifejtem észlelésemet. Találkoztatok-e mér ilyen jelenséggel? Mivel etethették meg az állatot? Fogyasztható-e?
Figyelt kérdés
Tarját és csirkemájat vásároltam. A húst megsütöttem a sütőben, 10 perccel a kikapcsolás előtt mellé tettem a csirkemájat,eddig minden tökéletes volt. Tálalásnál viszont észrevettem, hogy a máj rengeteg folyadékot eresztett ki magából és a színe kb. püspök lila volt, a máj kifakult mintha hízott liba máj lenne. Megkóstoltam, ízre jó volt és puha, de látványra gusztustalan. A szafttól a sült hús egyik oldala is lila színt kapott (ami benne volt). A tepsi alján imbolygott a lila lé, teljesen nem keveredett össze, szinte szemcsésen szétvált.Nem a kisült vér volt, azt ismerem.2014. dec. 11. 06:49
1/3 anonim válasza:
Talan az lehetett a problema hogy tarja mele tetted a majat, mivel a tarja fuszeres szavjta lehetett, es a majat nem szabad fuszerezni, csak sutes utan, legkozekebb kulon susd meg fuszer nelkul, es akkor nem lesz ilyen szine.
2/3 anonim válasza:
Én 1x próbáltam sütőben csirkemájat sütni, és nekem sem lett jó. AZóta csak serpenyőben, zsiradékon sütöm.
3/3 anonim válasza:
Az elsönek van igaza, ha sült hús mellé teszed, akkor sok esetben ettöl furcsa színe lesz. Söt elöfordul olyan is, hogy ha fött/párolt húst hagysz melegen állni (fél óra sokszor elég) az is rózsaszínes árnyalatú lesz, mintha nem lenne átsülve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!