Mikor fogyasztható a paradicsom ha le permeteztem?
Figyelt kérdés
Shampion permettel( gomba és baktérium ölő szer) kezeltem 7 nap a várakozási idő.Ha két nappal a várakozási idő előtt leszedem de nem fogyasztom csak két nap múlva elbomlik e a szer leszedett állapotba vagy csak a növény szárán.Le kell szednem mert nagyon ködös az idő és minden reggel nagyon vizes a paradicsom és már kezd foltosodni.Tud segiteni valaki.2014. aug. 30. 09:20
1/4 anonim válasza:
Most már mindegy, de én 1. nem kezeltem volna már ilyenkor 2. ha kezeltem volna, most nem enném meg.
Próbáld meg elpasszolni valakinek piacon, elárusító helyeken, úgy, hogy lakatot teszel a szádra, és hallgatsz,mint a sír, azaz nem teszel említést a permetezésről.
Amúgy meg, ahol tömegtermelés megy piacra, ott szerintem nagyívben tojnak az ilyen előírásokra.
2/4 anonim válasza:
Miért passzolja el? Ha muszáj leszedni, szedd le, és fogyasztáskor jól mosd meg, hámozd meg. Vagy főzzed, süssed, hátha az is segít.
3/4 anonim válasza:
Ha a leírt hét napot kivárod, nyugodtan fogyaszthatod! Mindegy, hogy a szárán van, vagy sem!
4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!Én nem piacolok saját célra termesztem és nem akarok megmérgezni senkit.2bevált hogy szedés utánn tíz napra mindig lepermeteztem és minden 7 nap után szedtem most az időjárás nem úgy kedvez ahogy szokott és már szedni kellene mert kezd foltosodni.De még most is lefogom permetezni mert rengeteg van rajta ez fa paradicsom már 3 méter és folyton virágzik és a fagyokig teremni kellene sőt a fagyok beálta előtt a zöldet ládákba rakom és karácsonykor saját parit eszünk.
2014. aug. 30. 13:07
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!