Mi a különbség a rizsek között az árán kívül? Az összetételük szinte ugyanaz. - Sima fehér rizs - Barna rizs - Jázmin rizs - Basmati rizs
Figyelt kérdés
2014. nov. 24. 10:23
11/11 anonim válasza:
Csak saját tapasztalatomat tudom megosztani, nem tudom, hogy mi a tudományos magyarázata:
Sima fehér rizst könnyebb lucskosabbra csinálni, valamint (vitatott, hogy mennyi kemikláliát tartalmaz a fehérítés miatt).
Jázmin rizs hosszabb szemű, úgy vettem észre, több vizet fel tud venni és nem lucskosodik túlfőzéskor sem.
Barna rizs hántolt, nem fehérített rizs, ez könnyebben összeáll, nem lucskosodik, jobban szétnyílik, íze teltebb, picit vadabb, több sót elbír.
Fehér rizst riszkoch / tejberizs ... édes elkészítéshez használok csak.
Halakhoz jazmin rizst, szárnyasokhoz jázmin, vagy barna rizst.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!