Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Mivel helyettesíthető a...

Mivel helyettesíthető a csoki? Csokifüggő vagyok, de nem ehetem, mivel pótoljam?

Figyelt kérdés

szoptatok,a gyerek ekcémás, azt mondják ez is lehet az oka. el kell hagyjam, de nekem olyan a csoki, mint a drog! :) van valami szuperreceptje, tudása e kapcsán valakinek? :)

köszi

2014. nov. 12. 15:42
 1/5 anonim ***** válasza:
Nem tudom melyik alkotó váltja ki ezt nála, de nekem a diabetikus receptem: egy rész kakaópor, egy rész kókuszzsír, édesítő és ízesítő amit akarsz. Lehet fahéj, csili, narancshéj. Persze ezt hűtőben kell tartani, mert a kókuszvaj 23-24 fokon olvad.
2014. nov. 12. 15:47
 2/5 mantis religiosa ***** válasza:
Nekem apósom csokifüggő, elég strapás felügyelni az anyagi helyzetét, mert inkább egy tábla csoki, mint kenyeret, tejet venne magának. A lényeg, az asszony keresztanyja gyógyszerész, ő mondta, hogy szedessünk vele króm-tablettát, mert a dokik is ezt írják fel ilyenkor. Azóta javult a helyzet, csak arra kell figyelni, ne felejtse el bevenni. :-/
2014. nov. 12. 16:06
 3/5 anonim ***** válasza:

A vegán cukrászdákba, sok karobos süti van, na az pont olyan ízű mint a csoki. :-)

Link: [link]

Kaphatok zöld kezet?

2014. nov. 12. 16:09
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

A kakaóport semmi nem pótolja :( (Egyszer próbáltam a karobot, istentelenül rossz volt, nem tudom, ez törvényszerű-e s az én ízlésem, de nagy ívben kidobtam és többé nem fogom megpróbálni.)

Nekem a fahéj és a kávé néha még használ valamit, ha nem _kifejezetten_ csoki kell, csak olyasmi... De a kakaó pótolhatatlan. Viszont általában még egy hatalmas csokirajongó is le tud szokni róla egy időre. Ha drognak érezném, én tuti le akarnék szokni, nem jó a túlzott függőség.

2014. nov. 12. 19:44
 5/5 A kérdező kommentje:

köszi :)

megnézem ezt a karobot, nekem sok extrém dolog ízlik :)

most pl. kókusztejjel ittam a kávém, és egész érdekes volt :)

na nem úgy drog... :) csak létezik csokifüggőség ... megveszik egy kis csokiért az ember, de azért nem okoz tüneteket. Zacher Gábor is nyilatkozta párszor, hogy ő is függ a csokitól, tehát nem feltétlen csak szereti valaki a csokit, hanem rá van szokva. persze akaraterővel mindent le lehet győzni (ezért nem cigizek 2,5 éve, 15 évnyi dohányzás után)

elvileg a tej tilos, de lehet, hogy önmagában a kakaó sem használ (allergén ekcémások esetében) így maga a kakaóvaj, kakaóbab is felejtős.

köszi mindenkinek a tippet, ment a ződ'kéz :)

2014. nov. 13. 14:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!