Folyton májkrémet kívánok. Ez mitől van? Mivel helyettesíthető?
"csak azt tudtam megenni a mandulaműtétem után,"
Amit az első ír, igaz, de +: valószínű a műtét után gyöngéden ápoltak,és az a kedvesség, gyöngédség, figyelem HIÁNYZIK és ez tesz függővé. Összekapcsolódik a tudatalattidban a májkrémevés a kedvességgel - és ez okozza. Próbáld tudatosan visszaidézni azt a 4 éves eseményt, feldolgozni, és -szomorúan - tudomásul venni,hogy ez a kettő valójában NEM függ össze, csak (félig kábultan az érzéstelítőtől) a tudatalattid kapcsolta össze. És fokozatosan elmúlik a függőség, és nem kell állandóan azt enni.
Kérd meg anyukádat, vagy , ha más korosabb vagy te is meg tudod csinálni a házi májkémet.
Csirkemájból a leggyorsabb, de sertés, vagy fiatal vadmájból is nagyon finomat lehet, nagyon egyszerűen otthon készíteni.A marhamáj nagyon keserű, azt nem ajánlom.
Ha kéred, szívesen leírom, hogy én, hogyan készítem. 3-4 napig simán eláll a hűtőben, de fagyasztani is lehet, és, ha kell csak előző nap betesszük a sima hűtőbe és megint jó 3-4 napig.
Oké, du. szívesen leírom, csak most el kell mennünk.
üdv:)
Szia, írom a házi májpástétomot, ahogy én szoktam :
Induljunk ki fél kiló csirkemájból, az a legegyszerűbb.
Fél kiló májhoz egy jó közepes finomra vágott hagymát dinsztelek zsiradékon. erre rá a máj, és fedő alatt puhára párolom, majd zsírjára visszasütöm.Végén sóval, borssal, majorannával ízesítem.
Közben megfőzök 2-3 tojást keményre. a májat szafttal együtt ledarálom, utána tolom a keménytojásokat.
tejföllel lazítom krémesre, egy kis mustárt is teszek bele. A fűszerezés teljesen ízlés dolga, mi szeretjük fűszeresen.
Ha mondjuk vadmájból vagy sertésmájból készítem, akkor egy kis füstölt szalonnával kezdem, azon dinsztelem meg a hagymát.Persze a csirkemájat sem rontja el :)
Kellemesen pikánsnak kell lennie, puha kenyérrel vagy pirítóssal is nagyon finom.
Nem mellesleg az ember tudja, hogy mit tett bele, nincs semmi ízfokozó vagy egyéb huncutság benne.
3-4 napig eláll a sima hűtőben is, de fagyasztani is lehet.Normál hűtőben kiengedve, teljesen olyan, mint frissen.
Próbáld ki , megéri :)
üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!