Ti mennyit tartanátok még megfizethető árnak egy üveg adalékmentes, valódi gyümölcsből készült, a bolti forgalomban kaphatónál sokkal jobb minőségű lekvárért?
Szerintem is pont a lekvár az amiben nincs aroma. Valaki említette a pektint, az viszont nagyon igaz. A házi lekvárnak egész más az állaga.
Mekkora üvegről van szó? Rendes méretű üvegért (mint a csemegeuborka) max egy ezrest. Amekkorában a bolti lekvárt adják, azért kb 500-at.
Már nem emlékszem, mi mennyiért vettük, de igazán jó somlekvárért adnám a legtöbbet :D De nagyon ritkán venném, amennyiben cukros. Alapvetően nem fogyasztok cukrot. Bár a hőkezelt gyümölcsöt sem tartom az igazinak, igyekszem minimalizálni azt is, a picike gyümölcsfogyasztásom zöme nyers.
A boltiban nem tudom, melyikben mi van, de iszonyatosan sok cukor mindenképp, ami miatt eleve nem lehet elég gyümölcsös az íze.
A saját lekvárunk 100% lekvár, se tartósítószer, se cukor. Bár a körtebefőttünk is 100%-os, még víz sincs benne, mézédes :)
De bár ismerünk pár sombokrot a környéken, azt már nem főzzük. Nem túlcukrozott minőségi lekvárként valami fenomenális, egyszer egy évig vadásztam rá, de ilyen fesztiválon is csak elégetett borzalom volt, ezt képesek voltak kivinni, szerencsére meg lehetett kóstolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!