Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Zabpehely tejben főzve jó...

Zabpehely tejben főzve jó másnap reggel is?

Figyelt kérdés

Mert reggelente szeretek zabkását enni, csak nincs időm megfőzni. Ha este megfőzném, akkor hűtőben elállna másnap reggelig, hogy még finom legyen? Almát is szoktam bele reszelni, azt reggel csináljam, vagy mehet bele az is este?

Köszi előre is!



2014. nov. 2. 19:59
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
0%
Azt nem fözik. Az almát is reggel reszeled bele és kevered össze tejjel vagy joghurtal.
2014. nov. 2. 20:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
De meg szokták főzni, ha zabkásának akarja az illető. Én is meg szoktam főzni minden reggel. Ha azonban nincsen időm, már este megcsinálom, és beteszem a hűtőbe. Jól össze szokott állni, nagyon megszilárdul, de én ilyenkor mindig felöntöm egy kis tejjel, összekeverem, átmelegítve teljesen olyan állagú lesz, mint a friss. A gyümölcsöt én viszont reggel raknám bele.
2014. nov. 2. 20:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 A kérdező kommentje:

1-es, de, meg szokták főzni..

2-esnek köszönöm szépen, így fogom csinálni:)

2014. nov. 2. 20:09
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Sőt, még finomabb is, ha este csinálod, mert jól megszívja magát. Reggel egy kis tejet még önts hozzá, hogy lazább legyen.
2014. nov. 2. 20:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 A kérdező kommentje:
Köszi, akkor ma ki is próbálom:)
2014. nov. 2. 21:51
 6/12 anonim ***** válasza:
0%

Nem fözik!

Ti mit csináltok, az a ti dolgotok.

2014. nov. 2. 22:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

#6

Lehet főzni IS. Az "is" a kulcsszó.

Attól, hogy te nem főzöd, még nem kell általánosítani.

2014. nov. 3. 06:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 A kérdező kommentje:
#6: ne akadjunk már fent azon, hogy főzik-e vagy nem:) Valaki csak összeönti tejjel, joghurttal de én (és még sokan sokan mások) jobban szeretem főzve, zabkásaként.
2014. nov. 3. 14:58
 9/12 anonim ***** válasza:
0%

Megértő vagyok, elhiszem ragazkodtok szokásaitokhoz. Ami megdöbbentö, hogy ha valaki elakarja mondani, hogyan érdemes kezelni a dolgot, azonnal védö kardot rántatok szokásaitok megvédésére, amiben nem vagytok biztosak mennyire helyes a módszer,. Mind azmellett, hogy itt sok az olyan kérdés, hogy :miként csináljam ezt vagy azt, meg tarthatom –e teljes értékékt ha igy vagy úgy készitem.

Mivel reggeliröl, tej és zabpehelyröl meg almárol van szó, megátlakodtam a főzésen, a Birchermüesli-t nem fözik sohasem.

Nem fojátok elhinni az originál receptet, amit Bircher hozott le az Alpokbol: Zabpelyhet egy kis tejjel kell vegyíteni, almát reszelni vagy apróra metélni rá meg csonthéjasokbol rakni bele.

2014. nov. 3. 15:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 anonim ***** válasza:
Jézusom. Nem az volt, a kérdés, hogy a Birchermüeslit hogy csinálják. Hanem az volt a kérdés, hogy a saját önálló zabpelyhét megfőzheti-e előre, amibe almát reszel. De ennyi erővel tehetne bele barackot, narancsot, szőlőt vagy epret. Lehet, hogy a Birchermüeslit nem főzik, de a zabKÁSÁT igen. Akkor is, ha alma van benne, de akkor is, ha fél kiló hús.
2014. nov. 3. 17:06
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!