Nicola73 kérdése:
Miért hívják a téli szalámit téli szaláminak?
Figyelt kérdés
2014. nov. 1. 09:46
1/4 anonim válasza:
Én úgy tudom, hogy régen télen volt disznóölés, meg vágómarha feldolgozás stb. mert nem volt hűtőszekrény. Az ennivaló nem romlott meg így a hidegben, amikor meg jött az enyhülés, és az ennivaló is fogytán volt, már az "új" állatokat lehetett fogyasztani. A szalámit valaki kitalálta, és nagyon hosszú ideig eláll, a rajta keletkező penész védőréteget képez. Summa summárum, mivel télen készült, ezért rajta maradt a téli szalámi, és most is az a neve, akármikor csinálják. Azt hiszem meg lehetett volna találni a googleval is.
2/4 Shai-Hulud válasza:
Azért, hogy ne keverd össze a nyári szalámival, vagy a tavaszi felvágottal. :-)
Fel lehetne tenni még néhány ilyen kérdést, hogy vajon honnan eredhet a neve egy-két dolognak, miért éppen így nevezik, például:
debreceni
párizsi
svédasztal
cigánykerék
tótágas
franciakulcs
((oroszlán))
...
3/4 anonim válasza:
"Nevét arról kapta, hogy sokáig kizárólag télen készült. A téliszaláminak titulált termék a tél (november–február) hónapokat szinte veszteség nélkül átvészelte és az eredeti textúrához hasonló állagot mutatott. "
4/4 anonim válasza:
Kicsikét az a megoldás, mikor tartósítani kellett, de még nem igen volt rá modern technika, aztán véeltlenül rájöttek, hogy így valahogy nem romlik meg onnantól kezdve pedig tudatosan csinálták.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!