Hogyan lehet a téli almát jól eltartani? Milyen módszereket ismertek?
Figyelt kérdés
2014. szept. 22. 08:14
1/2 anonim válasza:
Fajtától is függ. Pl. a jonatán nehezen eltartható. Nekem idared és golden fáim vannak. Az idared egészen júniusig elállt (igaz, hogy kásás volt a vége felé). Vásárolt alma eltartása bizonytalan, mert szedés és szállítás közben törődhet. Csak teljesen egészséges almát érdemes letárolni. Az optimális tárolási hőmérséklet 4 c. fok, ezt általában házilag nem lehet biztosítani, lényeg, hogy a hőmérséklet ne menjen fagypont alá. Opimális páratartalom 75 - 80 % körüli. Én pincébe tárolom - ott a fenti jellemzők aránylag biztosítottak. Egyébként darabonként papírba csomagolom az almát, így ha az egyik romlik, akkor nem fertőzi le a másikat. A szomszédomnak nincs pincéje Ő garázsba tárolja eredményesen. Fagytól gondos letakargatással vádi (hungarocel, plédek stb.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!