Ezek milyen gombák lehetnek?
Nyugi, nem akarom megenni, csak kíváncsi vagyok :) (jobb kategóriát, ahol válaszolnak is, nem találtam)
A másik:
Az a második elég baljós.
Az elsőből viszont konkrétan semmi nem látszik (bocskor, gallér vagy hogy hívják).
Az elsö lehet kerti csiperke is, meg bármi más (akár mérgezö) is.
kalapos gombáknál mindig le kell fénykpezni, hogy van-e bocskora, gallárja, illletve hogy milyenek a psóratartói.
A második meg valamilyen fafül-gombaféle.
Az elsőt nem tudom, hogy milyen!
De a második az fafüle gomba, nagyon finom, ehető gomba!
Köszi a válaszokat!
Próbáltam amúgy jobban lefotózni az elsőt, csak épp ettek közben a szúnyogok, úgyhogy nem volt időm :D
A második népies nevén valóban "fafüle" gomba, köznevén Júdásfülgomba (nevét az áruló Júdásról kapta, aki bodzafára akasztotta fel magát). A kínaiak előszeretettel használják csípős-savanyú leveseikben.
Az első gombát én külalakja és élőhelye alapján Ragadós bocskorosgombának gondolom, bár amíg a tönk szárán lévő bocskort (zsákszerű burkot) nem látom, addig nem lehetek benne biztos.
Köszönöm! :) Azóta az udvaron is találtam gombákat, majd lefotózom.
#7 Amikor fotóztam, még volt nem is kevés szúnyog, ráadásul folyó közelében voltam, jó kis élmény volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!