Miért van laktóz a laktózmentes tejben?
Mert nem tudják belőle kiszedni.
Így terjedt el a neve, hogy laktóz mentes, így él a köztudatban ezért van így ráírva. De az igaz, hogy maga az elnevezés félrevezető.
Egy hasító enzimet adagolnak a tejhez, ami a laktózt (ami egy diszacharid) galaktózzá, és glükózzá bontja.
Amik monoszacharidok, és az emésztésük nem okoz problémát.
Tehát a cukortartalom ugyanannyi, de a laktóz bontott "előemésztett :)" formában van jelen.
" mert mit a boltban kapsz az nem tej, hanem tejnek látszó valami, legtöbbszöt tejsavó felszójázva."
Elkezdesz írni egy értelmes választ, majd ilyen marhasággal fejezed be. De, a bolti tej tejből van, nem szójából. Elég szigorúak az előírások arra nézve, hogy mire lehet ráírni azt, hogy "tej". A "reggeli ital"-okról és társairól nem beszélek, azok valóban nem tejek.
"beletartozik mondjuk a tejcukor mint a fakéreg is."
Ez igaz, csak éppen a tejben nincs növényi rost, meg semmi növényi.
Szóval a benne található ch., az a tejcukorból adódik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!