Egy átlag embernek egészségesebb lenne laktózmentes tejet inni, akkor is ha nem laktózérzékeny?
Olvass róla tudományos helyen, ne paleós oldalon, arról, mi a laktóz, laktáz, akinek nincs, miért nincs, stb. Egyes országokban milyen az arány a zejfogyasztóknak és a csontritkulásban szenvedőknek? Hogy szívódik fel a kálcium? Egészséges felnőtt hogy emészti a tehéntejet? Gondolj bele, és próbáld ki, hogy néhány hétig nem fogyasztod, jobban érzed- magad?
Nem adok választ, győződj meg róla te magad!
Egy ponton nem éreztem könnyednek magam tejivás után. Bajom nem volt, de evés után én energikus akarok lenni. Azóta nem iszom tejet. A laktózmentes tej nekem ilyen faramuci dolog, mint a gluténmentes liszt s gondolom, háziból úgysincs, amúgyis jobban szeretem a mandulás kókusztejet.
Hogy más hogyan igazodik ki a tej körüli vitában, azt nem tudom, én laikus vagyok s nem szoktam belefolyni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!