Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ismertek laktózmentes házicsok...

Ismertek laktózmentes házicsoki receptet?

Figyelt kérdés

2013. dec. 29. 21:16
 1/2 anonim ***** válasza:

Persze, kókuszzsír, kakaópor, méz, valahol 1:1 arány környékén, de inkább ízlés szerint :) Van, aki sokkal több kakaóval készíti, vizet is tesz bele és gőz fölött olvasztgatja össze, azt még nem próbáltam.

Az előbb említett, az én csokireceptem a következő:

Kókuszzsírt olvasztok, bele hasonló vagy kicsit kisebb mennyiségű kakaópor (20-24%-os hollandot használok), s ha már nem túl meleg, szintén hasonló mennyiségű méz. Kissé ragacsos lesz akkor is, ha a mélyhűtőben dermesztem bonbon formában, kijön, de nem adja ki jól a részletes alakot, ha van a formának olyan. Szobahőmérsékleten pedig olvad, de ez itthon nem gond.

Ez az alaprecept, de már rég rájöttem, hogy sokkal krémesebb és finomabb lesz egy kis őrölt kesutól ;) Na ez a csokiszószom, teljesen jó különböző dolgokra csorgatni (már amíg langyos és meg lehet ezt tenni), pl. palacsintára, amibe én már iszonyat régen nem teszek tejterméket :).

De ha magában akarom enni, akkor teszek bele még valamit. Kedvencem a nem oly kevés dió/mogyoró/mandula, leginkább vegyesen. Ehhez rumot adva megkapjuk a házi paleo sportszelet receptet... Nagyon jó.

De lehet darabos olajosmagvat és aszalt gyümölcsöket is tenni hozzá, a pisztáciás-barackos még látványos is.

Gondolom, simán lehet kókuszkrémezni, hogy "tejcsokisabb" legyen, nekem ez nem célom, kókuszkrémet se tartok itthon (a kókusztejem, bármily sűrű, igen folyékony), úgyhogy én nem szoktam.

2013. dec. 30. 09:28
 2/2 anonim ***** válasza:
2013. dec. 30. 10:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!