Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Mitől függ az, hogy egy sajt...

Mitől függ az, hogy egy sajt elolvad vagy megsül magas hőfokon?

Figyelt kérdés
Ettem már olyan sajtot, ami pl. a mikróban olyan hangot adott, mint a pattogatott kukorcia és gumis állagúra sült (égett).

2014. okt. 13. 16:59
 1/6 anonim ***** válasza:
Az ördög tudja...
2014. okt. 13. 18:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
a minőségétől
2014. okt. 13. 20:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
25%

Attol függ, hogy azt a felfogást, hogy a "sajst a mikróban" hogyan kezeled.

mert az nem oda való, visszont ha az égettet is megeszed, akkor nincs panasz

2014. okt. 13. 23:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 bumbi02 ***** válasza:
100%

Az hogy elolvad-e, a nedvességtartalmától függ.


Egy feta sajtot, vagy halloumit sose fogsz tudni megolvasztani, a halloumit épp ezért előszeretettel használják grillezni, míg egy cheddar, vagy gouda sajt alkalmatlan lenne erre, mert elolvadnak azonnal.

2014. okt. 14. 00:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 A kérdező kommentje:

Mindkettő trappista volt. De a nem olvadós a sütőben is olyan lett, mint valami gyengébb Mozzarella.

Na mindegy, legközelebb összehasonlítom a két sajt leírását.


Valószínűleg bumbi02-nek igaza van.

2014. okt. 14. 09:35
 6/6 bumbi02 ***** válasza:
Trappista és trappista közt is van különbség, főleg zsírtartalomban. :)
2014. okt. 14. 15:18
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!