Zabkeksz: lehet kapni olyat amiben nincs cukor és magas a zabpehely tartalma? A zabfalatokban csak 24% és a teljes kalória harmada cukor LOL
második: cukorra (klasszikus finomított répacukor) nincs szüksége a szervezetnek, max a cukorgyárak terjesztik az ellenkezőjét
A finomított cukorra semmi szüksége nincs a szervezetnek... Hajmeresztő, hogy egyesek ilyenekben hisznek.
De ha már itt tartunk, a szénhidrát sem eszenciális tápanyag :) A zsír és a fehérje az, a szénhidrát nem. Ez nem jelenti azt, hogy egy normál ember ne készülne ki a hirtelen nulla szénhidrátbeviteltől (nem tudom, de én rövid úton zombivá váltam anno), de nem eszenciális. A test tud glükózt csinálni másból és amúgyis nagyon kevés glükózra van feltétlenül szüksége. Alapból az adja az energiát a tipikus étrend mellett, de át lehet állni zsírra is, vannak előnyei.
De ha valaki szénhidrátdúsabban étkezik, akkor is jobb, ha zöldségből s egyéb értelmes ételből viszi be a szénhidrátot, nem óriási mértékben eszi a finomított cukrot, mint az átlagember.
No, a kérdést illetően azokkal vagyok, akik szerint magunknak kell sütni az ilyesmit. A boltiak összetétele tényleg hervasztó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!