Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Mi az a teljes kiőrlésű kenyér?

Mi az a teljes kiőrlésű kenyér?

Figyelt kérdés
Fogyókúrához az a legjobban ajánlott?

2014. okt. 12. 23:04
 1/6 anonim ***** válasza:
58%
Igen. Azt jelenti, hogy olyan lisztből készült, ami nincs sz.rrá finomítva.
2014. okt. 12. 23:12
 2/6 anonim ***** válasza:

Nem mindenki ajánlja a szénhidrátbombákat fogyókúrához, de a teljes kiőrlésű legalább lassabb szénhidrát. Akik esznek olyat, sokszor azt mondják, hogy jobban telít, ebben végülis van némi logika.

Fogyókúrához inkább a szénhidrátszegény étrendet ajánlanám, de persze sokféleképpen lehet fogyni és nem mindenkinek jó ugyanaz.

2014. okt. 12. 23:26
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Teljes kiőrlésű azt jelenti, hogy a gabonafélét (búza, rozs, stb) héjastul, mindenestül, vagyis ahogy van, úgy őrlik le. Több rost és ásványi anyag van benne, mint a finomlisztekben. Ezért talán jobban telít is és egyéb előnyös tulajdonsága is van (bélrendszer, bélbaktériumok stb). Szerintem fogyókúránál a mennyiség is számít.
2014. okt. 12. 23:42
 4/6 anonim ***** válasza:
Benn van a korpa is. Azért ajánlják a fogyókúrához, hogy el tudják adni a korpát is. Ha nem eszel sok fehér kenyeret, akkor attól sem fogsz hízni.
2014. okt. 13. 07:24
 5/6 anonim ***** válasza:

Nem mindenkinek megfelelő a teljes kiőrlésű kenyér. Több rostot tartalmaz, mint a sima fehér kenyér, jobban megterheli a gyomrot és a bélrendszert.

Szerintem az az ideális, ha valaki mindenfélét eszik, nem kizárólag egy fajtát.

2014. okt. 13. 10:24
 6/6 anonim ***** válasza:
Rostban, ballasztanyagban gazdag táplálkozásnál még több folyadékot kell inni, különben negatív hatásai is vannak a sok rostnak. Szerintem is a változatosság, az arany középút a helyes. Az olaszok is inkább fehér lisztből készült pékárut esznek (tramezzini, olivás sós kenyérfélék, panini) mégsem jellemző rájuk, hogy kövérek. Vagy a franciáknál a baguette és a croissant... Egy vajjal sütött croissant tejes kávéval reggelire felváltja a felvágottas szendvicset vagy az édes péksüteményeket. A vaj is egészséges, ha nem visszük túlzásba. Olyant pedig én nem is ennék, ami nem esik jól, nem ízlik, akármilyen egészséges is. Rengeteg egészséges élelmiszerből lehet válogatni.
2014. okt. 13. 20:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!