Mi az a teljes kiőrlésű kenyér?
Figyelt kérdés
Fogyókúrához az a legjobban ajánlott?2014. okt. 12. 23:04
1/6 anonim válasza:
Igen. Azt jelenti, hogy olyan lisztből készült, ami nincs sz.rrá finomítva.
2/6 anonim válasza:
Nem mindenki ajánlja a szénhidrátbombákat fogyókúrához, de a teljes kiőrlésű legalább lassabb szénhidrát. Akik esznek olyat, sokszor azt mondják, hogy jobban telít, ebben végülis van némi logika.
Fogyókúrához inkább a szénhidrátszegény étrendet ajánlanám, de persze sokféleképpen lehet fogyni és nem mindenkinek jó ugyanaz.
3/6 anonim válasza:
Teljes kiőrlésű azt jelenti, hogy a gabonafélét (búza, rozs, stb) héjastul, mindenestül, vagyis ahogy van, úgy őrlik le. Több rost és ásványi anyag van benne, mint a finomlisztekben. Ezért talán jobban telít is és egyéb előnyös tulajdonsága is van (bélrendszer, bélbaktériumok stb). Szerintem fogyókúránál a mennyiség is számít.
4/6 anonim válasza:
Benn van a korpa is. Azért ajánlják a fogyókúrához, hogy el tudják adni a korpát is. Ha nem eszel sok fehér kenyeret, akkor attól sem fogsz hízni.
5/6 anonim válasza:
Nem mindenkinek megfelelő a teljes kiőrlésű kenyér. Több rostot tartalmaz, mint a sima fehér kenyér, jobban megterheli a gyomrot és a bélrendszert.
Szerintem az az ideális, ha valaki mindenfélét eszik, nem kizárólag egy fajtát.
6/6 anonim válasza:
Rostban, ballasztanyagban gazdag táplálkozásnál még több folyadékot kell inni, különben negatív hatásai is vannak a sok rostnak. Szerintem is a változatosság, az arany középút a helyes. Az olaszok is inkább fehér lisztből készült pékárut esznek (tramezzini, olivás sós kenyérfélék, panini) mégsem jellemző rájuk, hogy kövérek. Vagy a franciáknál a baguette és a croissant... Egy vajjal sütött croissant tejes kávéval reggelire felváltja a felvágottas szendvicset vagy az édes péksüteményeket. A vaj is egészséges, ha nem visszük túlzásba. Olyant pedig én nem is ennék, ami nem esik jól, nem ízlik, akármilyen egészséges is. Rengeteg egészséges élelmiszerből lehet válogatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!