Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Miért "ragasztanak" a kennyérr...

Miért "ragasztanak" a kennyérre papírt sütés előtt?

Figyelt kérdés

Utálom mikor belesül a héjába. Baromi nehéz kiszedni, szinte mindig ki kell vágni..

Miért nem lehet más országokhoz hasonlóan elhagyni a címkét? Attól félnek hogy az eladó nem képes bepötyögni a termék kódját?

2014. szept. 27. 18:11
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Mert nincs minden kenyér csomagolva. Mivel a csomagolás minőségromlással jár.

(A csomagolton nincs papír)

Valahogy rá kell írni a kötelező dolgokat. Termék név, szav.idő, stb.

Ezek nélkül nem kerülhet kereskedelmi forgalomba.

2014. szept. 27. 18:26
 2/11 anonim ***** válasza:
31%
1-es: a péksütiken, kiflin, zsemlén sincs rajta! Mondjuk én csomagolatlan kenyeret nem veszek, annak túl kemény a héja.
2014. szept. 27. 18:35
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

2-es, és ez most hogy jön ide? Mikor volt szó zsemléről?

A kenyér nem kerülhet forgalomba ezek nélkül. A kenyérnek elég szigorú szabályozásai vannak, ami nem vonatkozik egységesen minden egyes pékárúra.

2014. szept. 27. 18:38
 4/11 A kérdező kommentje:

Nekem az a furcsa, hogy sok más EU-s országban is árusítanak kenyeret (gyakran jobb minőségűeket a magyarnál), ahol szintén szigorúak az előírások, mégsincs telecímkézve a kenyér fölöslegesen..

Ott hogy oldják meg hogy a kenyér a címke hiányában is forgalomba kerül?

2014. szept. 27. 18:50
 5/11 anonim ***** válasza:
66%

szerintem sem túl hasznos a címke, bár jó lenne, ha minden pékáruról meg lehetne tudni az összetételét valahogy vásárláskor (és én utálom az előre csomagoltat).

Itt, ahol most vagyok, itt nincs cetli a kenyereken, múltkor 5 percig kereste két pénztáros a Billában, hogy vajon melyik kenyeret vette meg az előttem álló nő...végül találtak valamit, ami hasonlított, és csak egy picivel volt drágább, mint amennyiért ki volt írva, úgyhogy azt választották...

2014. szept. 27. 19:06
 6/11 anonim ***** válasza:
0%

"Ott hogy oldják meg "...

Az az ő dolguk.

Ez Magyarország. Itt így oldják meg. Ez egy agyonszabályozott ország, idióta parazita hatóságokkal. Ez van.

Ezt írják elő a hatósági szabályozások.

Pl egy átlag eu éttermet 5 perces vizsgálat után simán bezárna a magyar állat egészségügyi hatóság.

Lehet az michelin csillagos étterem is, a minőség semmit nem jelent.

2014. szept. 27. 19:11
 7/11 anonim ***** válasza:
78%

Annyi féle kenyér van már, hogy valahogy különbséget kell tenni közöttük. Van aki a kisült kenyérre rakott papírkarikával oldja meg, a süteményeknél rácsozzák, hullámosítják, különféle alakúra sütik stb.

Nem kell mindjárt a hazait becsmérelni. Jó dolgod lehet kérdező, ha egy 3 x 3 cm-es címke megléte, illetve eltávolítása a problémád.

2014. szept. 27. 19:19
 8/11 anonim ***** válasza:
85%
Nagy üzlet a cimke gyártása, van rajta 27% ÁFA, ami a kormánynak kell, szóval ezért. Egyébként én ég emlékszem az ötvenes évek elejére, amikor nagyanyám otthon megdagasztotta a kenyértésztát, megkelesztette a kenyeret majd a nagyapám elvitte a pékhez, aki ráírta a nagyapám nevét egy cetlire, ami ráragasztott a kenyértésztára, aztán be a forró kemencébe. 2 óra múlva lehetett menni a friss, meleg, saját kenyérért.
2014. szept. 27. 19:52
 9/11 anonim ***** válasza:
56%

nagy üzlet, jaja, egy címke akár 30 fillérbe is belekerül:

[link]

ebből az állam és a nyomda is durván megszedi magát. :)

2014. szept. 27. 20:04
 10/11 anonim ***** válasza:

Itt olaszban van egy "konyv" ahol lehet kerni a kenyeret, ( pult) es abba van beleirva hogy mibol all kb hany grammos az adott termek,stb. semmi cimke nincs az arun...

Aki akarja megnezi aki pedig nem az nem... PL a kenyer

Kikered,lemerik hogy hany deka beteszik zacskoba es arra ragasztjak ra a cimket hogy mennyibe kerul,milyen pekaru,es mibol all, de elegge apro betus. Mo-n meg?! na jo mind1 hagyjuk :D

2014. szept. 27. 21:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!