Biztonságos így tatár beefsteak-et készíteni? Többi lent.
Figyelt kérdés
Tehát úgy kaptuk meg a rengeteg marhahúst, hogy egy tömbbe lefagyasztották az egészet, így nem lehet eltenni, ráadásul csak ketten vagyunk a háztartásban. Még aznap lefagyasztották, amikor levágták a marhát, de az egészet beleszórták nemes egyszerűséggel egy zacskóba. Most olvasztom ki és ma lesz vadas, ezen kívül pár szeletet bepácolok steaknek, amit amúgy is szoktam érlelni pár napig, az is jó lesz pár nap múlva. Ezen kívül gondoltam még, hogy darálok egy keveset tatár beefsteak-nek.2014. szept. 20. 11:24
1/5 anonim válasza:
Semmiképpen sem.
Csak friss húsból.
2/5 anonim válasza:
Ne, inkább csak főzve használd fel.
3/5 bumbi02 válasza:
Használhatod tatár beefsteaknek, nem lesz semmi baja. Legtöbb étteremben a tartósítás miatt ugyanúgy lefagyasztják a marhahúst (a bélszín "fejéből" készül eredetileg, de ha a bélszín többi része máskor kell, akkor értelemszerűen lefagyasztják a "fejét") Az egészségedre nem káros, az íze se lesz rossz. Persze felesleges friss marhahússal összehasonlítgatni az eredményt, de nem mondanám hogy ehetetlen lesz. Én ettem már mélyfagyasztóból felengedett tatár beefsteaket is kifejezetten finom volt. Persze ha legjobb ízeket akarod elérni, akkor friss hús mindenképp, és felejtsd el a fentieket. :)
4/5 anonim válasza:
én a helyedben főznék egy nagy adag marhapörköltet és kis adagokban lefagyasztanám
5/5 A kérdező kommentje:
Pörkölt azért nem jött számításba, mert pár napja azt ettünk 2 napig. Végül úgy oldottuk meg, hogy bepácoltam 4 vastag szeletet steak-nek, ebből megsütök holnap kettőt vacsira, majd rá két napra megint kettőt. Minél tovább érik, annál jobb, ezzel nem lesz gond, ha nem angolosan készítem (csak a nyers hústól tartottam.)Imádjuk amúgy, de most amúgy is betegek vagyunk, nem szükséges még egy hasmenés. Ma vadast készítünk, abból viszek anyósomnak is. Végül valamennyit meg sikerült visszatuszkolni a fagyasztóba is, szóval megoldódott. Igaz marhára elegünk lesz a marhából ,de hát így alakult :-D
2014. szept. 21. 12:38
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!