Lafo62 kérdése:
Mi az oka hogy egyik másik házi füstölt kolbász belülről penészedik?
Figyelt kérdés
2014. júl. 12. 17:45
1/8 anonim válasza:
Vagy nem valódi házikolbász, vagy amikor töltötték, nem töltötték szorosan a bélbe és levegő maradt benne. Ott penészedik.
2/8 anonim válasza:
Vagy nagyon fiatal volt az állat és a húsa olyankor még vizesebb, füstölés szárítás közben pedig belül repedések keletkeznek a gyors száradás közben, és ez is lehet penészforrás még, de inkább az elsőnél említett jelenség az ok szerintem is.
3/8 anonim válasza:
rossz, öreg pirospaprika is okozhatja
4/8 zolidobos válasza:
Ezer oka lehet. A leggyakoribbak:
-laza, levegős töltés
-szikkasztás nélküli hús használata
-sószegény keverék (min.2% só kell bele)
-elégtelen füstölés
-hibás fűszer
Ha csak némelyik penészedik, akkor az első látszik legvalószínűbbnek.
6/8 sántacsiga válasza:
"zolidobos" válasza a legteljesebb, de a laza töltés a legvalószínűbb. A szalámikkal hamarabb előfordul mert vastag, azért is szokták "körbefonni".
7/8 anonim válasza:
Azért is a levegős töltés lehet a legvalószínűbb ok, mert ha levegő nincs, akkor penész sem nagyon tud lenni. Tehát nem szabad buborékot hagyni a bél alatt.
a 4. válaszadónál nem értem a hús szikkasztást. Azt hogy szokták? MI soha nem szoktunk szikkasztani. Vágás után 1-2 órán belül már daráljuk a húst, aztán keverés, kicsit hagyjuk összeérni, de ennyi idő alatt nem szikkad és már töltjük is be.
És még soha nem volt penészes kolbászunk.
8/8 anonim válasza:
Kívül kezdett peneszedni a kolbász. Ehető azért?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!