Milyen márkájú sót vesztek/használtok?
Nem szeretem a marhasót, ezért igyekeznék kikerülni.
Tesco-ból rendelek épp és van két márka, amit nem ismerek: Tesco só és Nyírség só.
Valaki vett már ezek közül valamelyiket? (eddig Horváth Rozit vettem mindig)
Nem akarok marhasót enni, azt a nagy szemcsés, koszos sót. Ezért kell a tanács:)
Nálam az igen szűk keresztmetszet az összetétele. Se káliumos se jódozott sót nem veszek. (általában sajnos úgy kell vadászni...)
Az a koszos só tényleg undorító, én útszórósónak hívom :D (mert csak arra alkalmas kb)
Mi az a marhasó?
Néha bármilyen, átlagos jódozott sót veszek, ha éppen látok, akkor tengeri sót, vagy parajdi sót szoktam rendelni.
AMúgy nagyon kevés só fogy nálunk az átlag magyar háztartáshoz viszonyítva.
utolsó: a marhasó meg útszórósó az az, ami nem finomszemcsés, hanem nagyobb szemcsés és esetleg koszos is. :)
Régen az állatoknak adták, ma meg megveszik az emberek a boltban. Mint az S-es méretű tojást:) Régen nagymamám vidéken átdobta a kerten, mert selejt volt, ma meg 400-ért veszünk 10 s-es tojást:)))
(nem vagyok vidéki, a nagyszüleim azok voltak)
De a marhasó az por állagú (mert nem alaknak hívjuk ugye, de te vagy az okos, deal?), csak össze van tapasztva, és van aki ilyesmit vesz a boltban PÉNZÉRT. erre akartam csak utalni:))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!