Cukorbetegeknek is ajánlott a paleolit táplálkozás?
Paleo alapanyagokkal is be lehet vinni rengeteg CH-t, mint pl. keményítő tartalmú gumók, magok, gyökerek, gyümölcsök.
Cukorbetegeknél arra kell figyelni, hogy ugyanúgy számolni kell, ha adagolják az inzulint.
a paleolit nagyon jó diéta, csak betartani lehetetlen.
ugyanis utána kellene nézni, mit ettek őseink több ezer, vagy tízezer évvel ezelőtt...
nos, ha ez nagyjából megvan, akkor kiderül, hogy ilyen diéta nem létezhet.
(csak némi segítség: honfoglaláskor még nem ismerték a lisztet, kenyeret,kukoricát, a paradicsomot, paprikát, a gyümölcsökből néhány vad fajta létezett, nem volt fölözött tej, párolt csirkemell, stb,stb..)
szóval a paleo felejtős...az csak olyan, mint a bicsérdista vegetarianizmus...
Saját tapasztalatomat írom: 2 típusú cukorbeteg vagyok, még nem kellett inzulin, csak tablettát írtak fel. Másfél éve kezdtem paleózni, elhagytam a gyógyszert az orvosom jóváhagyásával, mert a laboreredményeim jók lettek. Azért hetente ellenőrzöm az éhgyomori vércukor szintemet ami éppen ma 5,3 volt, de néha 6,1 ig felmegy.
És igen, fogyasztok szénhidrát tartalmú élelmiszereket, csak a magas glikémiás indexűeket kerülöm. Ajánlom, hogy máshol is olvass utána a paleónak, mert itt leginkább laikusok "hitvitáiba" futsz bele.
Látom, azt se tudod hogy kell paleozni, de vered a melled, hogy te paleoztál :D
Nézz egy kicsit utána.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!