Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Cukorbetegeknek is ajánlott a...

Cukorbetegeknek is ajánlott a paleolit táplálkozás?

Figyelt kérdés
Gondolom, biztos megenged olyan összetevőket, amelyek cukorbetegek számára nem ajánlatosak, de mintha ez a fajta táplálkozás egyre nagyobb népszerűségnek örvendene az ő körükben is... aki ismeri, mit tud mondani róla? Mennyire ajánlaná?

2014. júl. 3. 09:37
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
81%
Több forrásból néztem meg, és a gyümölcsöket mind engedte. De nekem mindegy, nem én paleolitozok.
2014. júl. 3. 12:12
 12/18 anonim ***** válasza:
59%

Paleo alapanyagokkal is be lehet vinni rengeteg CH-t, mint pl. keményítő tartalmú gumók, magok, gyökerek, gyümölcsök.

Cukorbetegeknél arra kell figyelni, hogy ugyanúgy számolni kell, ha adagolják az inzulint.

2014. júl. 3. 12:58
 13/18 anonim ***** válasza:
54%
Még jó, hogy a keményítő tartalmú dolgokat is tiltja, elég érdekes feltevéseid vannak :D
2014. júl. 3. 14:05
 14/18 anonim ***** válasza:
18%

a paleolit nagyon jó diéta, csak betartani lehetetlen.

ugyanis utána kellene nézni, mit ettek őseink több ezer, vagy tízezer évvel ezelőtt...

nos, ha ez nagyjából megvan, akkor kiderül, hogy ilyen diéta nem létezhet.

(csak némi segítség: honfoglaláskor még nem ismerték a lisztet, kenyeret,kukoricát, a paradicsomot, paprikát, a gyümölcsökből néhány vad fajta létezett, nem volt fölözött tej, párolt csirkemell, stb,stb..)

szóval a paleo felejtős...az csak olyan, mint a bicsérdista vegetarianizmus...

2014. júl. 4. 05:43
 15/18 anonim ***** válasza:
Már miért tiltaná a keményítő tartalmú alapanyagokat? Ha jól tudom a természeti népek táplálkozása a minta és hát ők nem vetik meg.
2014. júl. 4. 10:14
 16/18 nagyontamas ***** válasza:
100%

Saját tapasztalatomat írom: 2 típusú cukorbeteg vagyok, még nem kellett inzulin, csak tablettát írtak fel. Másfél éve kezdtem paleózni, elhagytam a gyógyszert az orvosom jóváhagyásával, mert a laboreredményeim jók lettek. Azért hetente ellenőrzöm az éhgyomori vércukor szintemet ami éppen ma 5,3 volt, de néha 6,1 ig felmegy.

És igen, fogyasztok szénhidrát tartalmú élelmiszereket, csak a magas glikémiás indexűeket kerülöm. Ajánlom, hogy máshol is olvass utána a paleónak, mert itt leginkább laikusok "hitvitáiba" futsz bele.

2014. júl. 4. 10:31
 17/18 anonim ***** válasza:
0%

Látom, azt se tudod hogy kell paleozni, de vered a melled, hogy te paleoztál :D

Nézz egy kicsit utána.

2014. júl. 4. 10:32
 18/18 anonim ***** válasza:
100%
Jó! A tesóm is cukros. Elhagyhatta az inzulint--ennyi...
2014. júl. 4. 17:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!