Tényleg nagyon egészséges a teljes kiőrlésű rozskenyérke?
Én vigyáznék a kenyérrel...
A kenyérfogyasztás veszélyei
A legújabb kutatások alapján...
A büntetésvégrehajtási intézetekben fogva tartott elitéltek több mint 98%-a kenyérfogyasztó.
A kenyérfogyasztó családokban felnövekedő gyermekek 50%-a a standardizált teszteket átlag alatti eredménnyel teljesiti.
A XVIII. században, amikor gyakorlatilag minden kenyér otthon, a háztartásban készült, az átlagéletkor nem érte el az 50 évet, a csecsemőhalandóság elfogadhatatlanul magas volt, sok nő belehalt a szülésbe, és a lakosságot olyan járványok tizedelték, mint a tifusz, a sárgaláz és az influenza.
Az erőszakos bűncselekmények több mint 90%-át kenyérfogyasztás után 24 órán belül követik el.
A kenyér alapanyaga a tésztának nevezett szubsztancia. Kisérletek során bebizonyosodott: ebből az anyagból néhany dekagramm elég, hogy egy egér megfulladjon tőle. Az átlagmagyar ennek sokszorosát fogyasztja el egy hónap alatt!
A primitiv törzsi társadalmakban, ahol a kenyérfogyasztás ismeretlen, évszázadok óta feltűnően kevés rákos megbetegedést, Alzheimer-, Parkinson-kóros, csontritkulásos esetet jegyeztek fel.
A kenyér bizonyitottan addiktiv. Kisérleti alanyok, akiktől egy időre megvonták, és csak vizzel táplálták őket, alig 2 nap elteltével már kenyérért könyörögtek.
A kenyérfogyasztás sok esetben csak előkészitője a "keményebb" élelmiszerek, mint például a vaj, lekvár, méz fogyasztásának.
A kenyérről bebizonyosodott, hogy magába szivja a vizet. Mivel az emberi testet több mint 90%-ban viz alkotja, a huzamos kenyérfogyasztás beláthatatlan következményekkel járhat a szervezet molekuláris összetételében.
Az újszülöttek köhögnek a kenyértől.
A kenyeret 200 Celsius-fok körüli hőmérsékleten sütik. Ez a hőmérséklet nem egészen egy perc alatt elpusztit egy felnőtt embert.
A legtöbb kenyérfogyasztó képtelen megkülönböztetni a tudományos tényeket a statisztika álruhájába burkolt, értelmetlen locsogástól.
Linkelni nem zudom, de keress rá: Tóth Gábor: gabonákról őszintén mp3
A finomított fehérlisztben nincs rost, ha mással sem fogyasztunk, az gáz lehet. A teljeskiörlésűben van. A rozs mint gabona kevésbé nemesített, jobban hasonlít a régi önmagára, a búzának régen 14 kromoszómája volt, ma 42. De a búzából készült kenyér jobban feljön, vagyis szebb, és ez lett a divat, erre elkezdték még szebbé nemesíteni. Amikor visszajött az egészségesebb egyéb gabona, pld rozs, elkezdték adalékokkal azt is felfújni, mert úgy eladható. Ha túl szép egy rozskenyér, az gyanus. Ha már sütöttél otthon, tudod, hogy adalék nélkül hogy néz ki. Az is tény, hogy rengeteg ember van, akinek nem jó a glutén, különböző szinten, nemcsak cöliákiára gondolok. Olyan tünetek múlnak egy 1-2 hónap kigagyás után, ami addig fel sem tűnt, csak mikor elmúlik. Orvosilag nem mindig lehet kimutatni az enyhe érzékenységet, csak ha kihagyás után újra eszed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!