Nagyon sokan mondják, hogy tiszta müanyag, minek raknak bele, csak elrontja, stb... Én abszolút amondó vagyok, hogy néha-néha nem árt! hisz csak pár csepp kell, attól nem lesz bajom. És pl. egy szivárványtorta színezék nélkül mit érne? Egy évben 2-3x szerintem simán lehet. Mondjuk azt túlzásnak hiszem, amit a barátnőm is csinál, hogy pl. a kenyérbe is rak amit süt, mert hogy sokkal szívesebben eszi. Meg palacsintába is, mindig. Te mit gondolsz? Kulturált válaszolóknak megy a zöld kéz!
Én nem ellenzem. Előnyben részesítem ugyan a természetes színezőket, de ha nincs más lehetőség, akkor a mesterséges is jó. De én csak alkalmanként használom, mondjuk ha szülinapi tortát sütök, és valami díszítés kell rá, akkor ahhoz, de még ha meg is esszük attól a pár csepptől nem lesz senkinek se baja (ha nem allergiás valamelyik összetevőre)
2014. jún. 24. 15:28
Hasznos számodra ez a válasz?
2/12 anonim válasza:
Ételszínezék sokféle van. Pl. a bodzalé. Azt meg miért ne lehetne használni? A mesterséges cuccokkal van a gond. De szerintem a mai élelmiszeriparban a mesterséges ételszínezékek használata a legkisebb probléma. Persze nem kell mindig mindentől megijedni mert sok természetes anyagnak is van E száma.
2014. jún. 24. 15:30
Hasznos számodra ez a válasz?
3/12 anonim válasza:
Ételszínezék. Ez így nagyon tág fogalom. Vannak természetesek is. Pl. a céklalé vagy por. Nagyon erős színező és egészséges. Vagy a spirulina. Szintén egészséges, és minimális mennyiségben is erős zöld színt ad mindennek.
Palacsintába, kenyérbe teljesen feleslegesnek tartom.
2014. jún. 24. 15:33
Hasznos számodra ez a válasz?
4/12 A kérdező kommentje:
Igen egy csomó természetes színező is van, én is próbáltam már a céklát, meg a bodzát, de az a baj, hogy ízt adtak az ételnek, és akkor már nem is ugyanaz. :( A Dr. Oetkernek a piros és a sárga színezéke teljesen természetes, csak az a baj, hogy a sárga nem színez szinte semmit. A kék és a zöld színezője pedig nagy részben természetes. (természetesnek számít viszont, ha bogarakból, vagy más állatokból vonják ki. Olvastam, hogy a nőstény tetűnek vmi váladéka piros, és azt használják színezésre :D)
2014. jún. 24. 15:35
5/12 A kérdező kommentje:
Hát igazából a boltban kapható kis üvegcsés, vagy por/gél állagú színezőre gondoltam, nem a természetesekre :)
2014. jún. 24. 15:36
6/12 anonim válasza:
Nem használtam még soha. pedig sokféle tortát csináltam már, de megoldom másképp, hogy szép legyen, igaz szivárványtortát még nem csináltam.
2014. jún. 24. 15:43
Hasznos számodra ez a válasz?
7/12 anonim válasza:
Feleslegesnek tartom, az ételt megeszi az ember, minek színezgetni? A lényeg hogy finom legyen és minél egészségesebb. Én a kaját nem nézegetni szoktam.
2014. jún. 24. 15:47
Hasznos számodra ez a válasz?
8/12 anonim válasza:
Palacsintába, ez zseniális. Legközelebb én is teszek :)
2014. jún. 24. 16:04
Hasznos számodra ez a válasz?
9/12 anonim válasza:
Mértékkel használva kihozhatja az étel színét (pl. pirospaprika a gulyásba), vagy alkalmi különlegességgé varázsolhatja (pontosan a szivárványtorta).
Plusz ha nem mesterségesekről beszélünk, akkor általában vagy ízt is ad hozzá (pl. curry), vagy állagot változtat (pl. kurkuma).
2014. jún. 24. 16:07
Hasznos számodra ez a válasz?
10/12 anonim válasza:
"Olvastam, hogy a nőstény tetűnek vmi váladéka piros, és azt használják színezésre :D)"
Így igaz, de az is csak egy állat, és semmi bajod nem lesz tőle. Bár talán nem a gusztább első hallásra, de ez csak előítélet :D
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!